Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Novi posao

Nenad Bjelica je dobio novi trenerski angažman, uskoro ga čekaju utakmice protiv Bayerna i Real Madrida

Autor: Hina

26.11.2023. 14:55
Nenad Bjelica je dobio novi trenerski angažman, uskoro ga čekaju utakmice protiv Bayerna i Real Madrida

Foto: Foto Facebook Union Berlin

Berlinski klub je nedavno smijenio Ursa Fischera



BERLIN Hrvatski stručnjak Nenad Bjelica novi je trener njemačkog bundesligaša Union Berlina, objavio je klub na društvenim medijima.


“Dobar dan, Nenad Bjelica”, napisao je svom X-profilu Union u nedjelju. Očekuje se da će Union, za koji igra i hrvatski reprezentativac Josip Juranović, potpisati ugovor u nedjelju poslijepodne.


Berlinski klub je nedavno smijenio Ursa Fischera, a Bjelica je bez posla od početka listopada kada je zbog serije loših rezultata dobio otkaz u Trabzonsporu nakon samo nekoliko mjeseci.




Fischer je Union Berlin vodio pet godina i od njega napravio hit-klub Bundeslige te izborio plasman u Ligu prvaka. Međutim, presudio mu je ovosezonski niz od devet poraza u Bundesligi i rano ispadanje iz Kupa, pa je klub iz Berlina, koji je prošle sezone bio četvrti, sada predzadnji sa samo sedam bodova iz 12 kola. U Ligi prvaka u skupini s Realom, Napolijem i Sportingom ima jedan osvojen bod u četiri kola.


Bjelica je nakon igračke karijere postao trener austrijskog Kärntena te bio u Lustenauu, Wolfsbergeru i bečkoj Austriji. Nakon rada u Italiji i Poljskoj, vratio se u Hrvatsku, gdje je dvaput osvojio prvenstvo i jednom Kup s Dinamom, a kasnije dvije godine bio trener Osijeka.