Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Josip Butić

Napravili smo odličan posao u oba natjecanja

Autor: Šime Ćurko

04.05.2024. 12:07
Napravili smo odličan posao u oba natjecanja

Foto: HNK ZADAR



Momčad Škabrnje ‘91 u polufinalu Županijskog nogometnog kupa nakon drame u jedanaestercima porazila je Bibinje s ukupnih 7:6 i plasirala se u finale. Tako je momčad s Vlačina ponovila uspjeh iz 2017., kada je također izborila finale (poraz od Dragovoljca). Na putu do trofeja sada im stoji Hrvatski vitez, koji će kao trećeligaš biti u poziciji favorita. Škabrnju je na polusezonu preuzeo trener Josip Butić, koji je do prije dvije sezone također bio i na klupi Posedarja. Butić je prokomentirao uspjeh svoje momčadi u polufinalu Kupa u kojem je, kako kaže, presudila sreća.


– Jako teška utakmica, Bibinjci su bili blagi favoriti, igrali su na domaćem terenu, a i bolje su plasirani od nas na ljestvici. I mi i protivnici smo imali prilike u regularnom dijelu susretu, ali na kraju se pobjednik odlučivao kroz jedanaesterce koji su uvijek »rulet«. Imali smo sreće i sjajnog vratara Josipa Škaru koji je obranio četiri udarca – izjavio je Butić i osvrnuo se na protivnika u finalu.


– Bio sam trener Posedarja, poznajem ih gotovo sve. Njihov trener Ivan Šimurina bio je moj pomoćnik, sve pohvale za njega kao trenera i osobu. Jasno je da su Posedarci veliki favoriti, ali upravo to i jest čar nogometa, on uvijek dopušta slabijem da dođe do svoje šanse i iznenadi jačeg. Učinit ćemo sve kako bismo pomrsili planove Posedarja i došli do prvog Kupa za naš klub.




Otkad je Butić preuzeo klupu Škabrnje ‘91 momčad je u osam ligaških utakmica upisala pet pobjeda, dva remija i samo jedan poraz, od drugoplasiranog Sabunjara.


– Ciljevi koje sam postavio kada sam došao u klub bili su; prikupiti što više bodova, primiti što manje golova, doći do finala Kupa te završiti sezonu među prve tri momčadi prvenstva. Možemo reći da smo napravili odličan posao i ostvarili velike uspjehe. Finale Kupa vidimo kao nagradu za dobru polusezonu i nadamo se da ju možemo okruniti trofejem. Želim zahvaliti Upravi kluba na čelu s Ivom Žilićem na maksimalnom angažmanu, a posebno bih istaknuo naše igrače koji su najzaslužniji za sve što smo postigli – zaključio je Butić.