Nedjelja, 10. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Povratak na staro

Nakon UEFA-e i FIFA ukinula zabranu nastupa mladim ruskim selekcijama u međunarodnim natjecanjima

Autor: Hina

04.10.2023. 18:29
Nakon UEFA-e i FIFA ukinula zabranu nastupa mladim ruskim selekcijama u međunarodnim natjecanjima

Foto: Foto REUTERS

Suspenzije za ruske seniorske reprezentacije i dalje su na snaziNakon Europske nogometne federacije (UEFA) i Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je ukinula zabranu nastupa na međunarodnim utakmicama za ruske U-17 ekipe dječaka i djevojčica.


“Nakon odluke Izvršnog odbora UEFA-e od 26. rujna 2023. da ponovno dopusti sudjelovanje ruskim U-17 reprezentacijama djevojčica i dječaka, Vijeće FIFA-e odobrilo je proširenje ove odluke na FIFA U-17 Svjetsko prvenstvo i FIFA U-17 Svjetsko prvenstvo za nogometašice,” objavila je krovna nogometna organizacija.


Reprezentacije će igrati pod imenom “Nogometna unija Rusije“, a ne pod nazivom “Rusija”, a ekipama neće biti dopušteno nositi nacionalnu opremu, isticati zastavu ili izvoditi himnu. Suspenzije za ruske seniorske reprezentacije i dalje su na snazi.
“Vijeće FIFA-e ponovilo je svoju osudu ruskog nezakonitog rata u Ukrajini i potvrdilo da preostali uvjeti odluke donesene 28. veljače 2022. ostaju na snazi do kraja sukoba,” dodaje se.


Ukrajinski nogometni savez je pozvao UEFA-u da preispita svoju odluku najavivši kako neće igrati na turnirima u kojima sudjeluju ruske momčadi.


Engleska, Norveška, Švedska i Danska također su najavile da njihove mlade reprezentacije neće igrati protiv Rusije unatoč odluci UEFA-e.