Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ANTONIO JURJEVIĆ

Na Memorijalnom turniru počelo je drugo kolo seniorskog ždrijeba

Autor: Alen Plahinek

21.08.2023. 09:30
Na Memorijalnom turniru počelo je drugo kolo seniorskog ždrijeba

Foto: HU ANTONIO JURJEVIĆ



Veoma aktivan vikend je iza momčadi te mnogobrojne organizacije na Memorijalnom turniru Antonio Jurjević. Tijekom petka i subote odigrano je 16 susreta, poslije kojih je osam momčadi nastavilo svoje natjecanje. Prvi su to još u petak navečer učinili igrači Poljice Briga. Oni su s 3:0 bili bolji od Malog Pariza, a u istoj večeri, također s 3:0 i Stanovi su bili bolji od Udruge navijača Tornado.


Malo manja razlika bila je na susretima Ražanca i Posedarja, Bilog Cvitka i Posedarja Info te Idasse Nadin i Ludogoreca. Te tri utakmice završile su s 3:1, a prošli su Posedarci, Bili Cvitak te Idassa iz Nadina. Udruga mladih iz Turnja »petardom« je ispraćena s turnira.


Njih je s 5:1 ispratila momčad Škabrnje. Višnjik se s laganih 4:0 obračunao protiv Piaggio centra, najveću pobjedu u prvoj večeri vikenda imala je momčad Tornado Bibinje, koja je s ogromnih 5:0 »razbila« Drugo vrijeme. Dalje su prošli i Rekreativci, kojima je Bura Venturas predala meč bez borbe.


Izjednačeni susreti




Odličnu utakmicu odigrali su Vrsi i Drage, a pobjednik je dobiven raspucavanjem sa šest metara. Nakon osnovnog dijela utakmice rezultat je bio 1:1, a susret se već sada može stavljati u kategoriju »ljepotice turnira«. Josip Perinić i Frane Vulin bili su strijelci na utakmici, a prolaz u daljnju fazu natjecanja Vrsi su osigurali tek u četvrtoj seriji udaraca sa šest metara.


Završilo je 5:4 za Vrsi. Također vrhunsku utakmicu odigrali su i prikazali AŠ Kalelarga i Futsal Študija. Nakon 40 minuta igre igrači Futsal Študije dobili su znak zabrane prolaska u daljnju fazu natjecanja. Kalelarga je bila bolja sa 3:2.


Od pet utakmica subotnjeg programa, čak tri završene su nakon izvođenja šesteraca. Jedini »lagan« prolaz izborili su igrači Albatorsa koji su uz »hat-trick« Luke Vidakovića s ukupnih 5:2 svladali MNK Nadin.



Momčad Lux Barbershopa nakon što je prošla prvo kolo bez borbe, zaustavljena je na prvoj sljedećoj stepenici. Imali su sve u svojim rukama do posljednjih minuta igrači Luxa, no Sveti Ante je uspio preokrenuti rezultat i slaviti s 3:2.


Kukljica i Koronika odigrale su malonogometni spektakl, gdje je nakon 40 minuta osnovnog dijela utakmice viđeno osam pogodaka, četiri na svakoj strani. Pristupilo se izvođenju šesteraca, a najveći tragičar bio je Josip Pastuović koji je za vrijeme utakmice zabio dva pogotka za Koroniku, međutim u raspucavanju nije realizirao šesterac. Završilo je 7:5 za Kukljicu.


Dva u jedan


Samo nekoliko uvodnih minuta utakmice bilo je dovoljno momčadima MNK Sukošana i Taxi Rogića da postignu prve pogotke. Nakon uvodnih 1:1, rezultat se nije promijenio ostatak utakmice te se sve moralo rješavati preko šesteraca.


Apsolutni heroj bio je Martin Čirjak iz Taxi Rogića koji je prvo zabio šesterac, a zatim stao među vratnice i obranio ga. Zahvaljujući multipraktičnom Čirjaku, Taxi Rogić je prošao sa s ukupnih 6:5.


U posljednjoj je utakmici PGP Gračac imao vodstvo, no Optika Maris uspjela je izjednačiti na 1:1 i odvesti susret na penale. Tamo je heroj bio Stipe Bakić, vratar Optike Maris, koji je uspio obraniti jedan penal i odvesti svoju momčad u daljnju fazu.