Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Predsjednik HNS-a

Marijan Kustić održao govor na Skupštini: "Postigli smo sjajne rezultate, ali i dalje smo čvrsto na zemlji"

Autor: Portal Novi list

03.04.2023. 14:51
Marijan Kustić održao govor na Skupštini:

Foto: Marijan Kustić/Foto Drago SOPTA/HNS

Vjerujem da ćemo i u narednom razdoblju i dalje pokazivati da smo najuspješniji i najbolji sportski savez u Hrvatskoj - napomenuo je Kustić



Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, održao je na redovnoj sjednici Skupštine krovne organizacije hrvatskog nogometa govor u kojem je sažeo najznačajnije uspjehe HNS-a u razdoblju od protekle sjednice.


U filmu smo pokušali sažeti sve ono što se događalo u proteklom razdoblju. Zahvaljujem vam svima na suradnji jer svi imate zasluge u ovim uspjesima koje je hrvatski nogomet postigao.


Danas obilježavamo 15 godina od prerane smrti Hrvoja Ćustića, i zato me raduje što smo u dogovoru s njegovom obitelji i Nogometnim savezom zadarske županije dogovorili pokretanje Memorijalnog turnira “Hrvoje Ćustić” u znak sjećanja na Hrvoja.




Naravno da nas posebno raduje osvajanje brončane medalje u Dohi, na čemu još jednom čestitam svim igračima, izborniku Zlatku Daliću i stožeru, kao i svima koji su bili u delegaciji i svojim radom doprinijeli atmosferi zajedništva koje krasi našu reprezentaciju i Savez. Kada se to spoji s igrama i kvalitetom, onda su sjajni rezultati logična posljedica. Trudimo se uvijek omogućiti najbolje uvjete našim igračima i reprezentacijama. Za Savez je važno pokazati kontinuitet, i zato smo sretni zbog produženja ugovora sa Zlatkom Dalićem jer je Zlatko to nedvojbeno zaslužio.


Raduje me i dobar početak novog kvalifikacijskog ciklusa i četiri osvojena boda. Pred nama je još i završnica Lige nacija, što je još jedna potvrda kvalitete reprezentacije i dobrog rada svih nas. 


Veseli me, naravno, i uspjeh U-17 reprezentacije koja se plasirala na završni turnir, stoga ovom prilikom pa čestitam na tom rezultatu izborniku Robertu Jarniju. Isto vrijedi i za izbornika U-19 reprezentacije, Josipa Šimunića, kao i izbornika ženske reprezentacije, Nenada Gračana, jer je očit rast kvalitete ženske reprezentacije.


Isto vrijedi i za mladu U-21 reprezentaciju gdje Igor Bišćan sa svojim stožerom radi odličan posao. Nakon ove sjajne pobjede protiv Engleske, sigurno s optimizmom gledamo prema Euru.


Savezu je i dalje strateški važno ulaganje u infrastrukturu. Do sada smo otvorili osam hibrida, tijekom ove godine doći ćemo i do brojke od 26 travnjaka s umjetnom travom. Sjajno je ovo što nas čeka u Osijeku, i vjerujem da ćemo na tom novom stadionu igrati protiv Turske u listopadu.


Kada govorimo o infrastrukturi, ono što je važno naglasiti jest da smo odlučili da nam je strateški cilj izgradnja nogometnog kampa HNS-a. S Izvršnim odborom donijeli smo odluku da idemo u takav projekt te ćemo u narednih nekoliko tjedana o tome moći reći nešto više. Nije poanta fotografirati se, već vam pokazati konkretne korake koji su poduzeti.


Važno je spomenuti i izvrsne financijske rezultate Saveza, na čemu zahvaljujem Izvršnom odboru, izvršnom direktoru i tajniku Saveza – iza nas je najuspješnija godina u povijesti Saveza. U proteklom smo razdoblju pomogli i županijskim savezima s više od 18 milijuna kuna, što pokazuje koliko Savez poklanja i tom segmentu. Imate ispred sebe godišnji izvještaj, u kojem se može vidjeti koliko je bilo projekata, aktivnosti i uspjeha, na što svi možemo biti ponosni.


Vjerujem da ćemo i u narednom razdoblju i dalje pokazivati da smo najuspješniji i najbolji sportski savez u Hrvatskoj. Uvijek ponavljam da sve kreće iz najmanjih sredina, koje ne smijemo i nikad nećemo zaboraviti, te ćemo i dalje činiti sve da se infrastruktura digne na još višu razinu. Raduje me novi Zakon o sportu koji će omogućiti veća ulaganja države u stadionsku infrastrukturu, što smatramo vrlo važnim. Kada tome pridodamo spomenutu izgradnju nacionalnog kampa, vjerujem da nas čeka iskorak po pitanju infrastrukture.


Još jednom, hvala mojim najbližim suradnicima, od Tomislava SvetineVladimira IveteNevena ŠprajceraStipe PletikosePetra Krpana i cijelog Izvršnog odbora te administracije Saveza. I dalje ćemo biti čvrsto na zemlji i raditi u interesu hrvatskog nogometa”.