Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Gotov transfer

Marcelo Brozović i službeno postao suigrač Cristiana Ronalda, te uvjerljivo najplaćeniji hrvatski sportaš

Autor: Hina

03.07.2023. 19:31
Marcelo Brozović i službeno postao suigrač Cristiana Ronalda, te uvjerljivo najplaćeniji hrvatski sportaš

Foto: Marcelo Brozović/Foto Al Nassr

Hrvatski reprezentativac potpisao je trogodišnji ugovor s Al Nassrom



RIJAD Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Marcelo Brozović (30) od ponedjeljka je i službeno član saudijskog Al-Nassra s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.


Brozović je tako postao suigrač legendarnog Portugalca Cristiana Ronalda koji je u Al-Nassr stigao krajem prošle godine.


“Svi su ga željeli. On je htio SAMO nas”, objavio je Al-Nassr povodom Brozovićeva dolaska.




Brozović je tako nakon osam i pol godina napustio redove talijanskog giganta Intera iz Milana s kojim je prije manje od mjesec dana igrao finale Lige prvaka.


Financijski detalji transfera nisu objavljeni, no nagađa se kako je Al-Nassr platio 18 milijuna eura odštete, dok bi Brozović trebao zarađivati po 30 milijuna eura po sezoni.


Najplaćeniji sportaš


Brozović je potpisom ovoga ugovora postao najplaćeniji hrvatski sportaš. Zarađivat će gotovo koliko košarkaš Bojan Bogdanović (10.8 milijuna eura), te njegove reprezentativne kolege, Luka Modrić (9.4 milijuna eura), Mateo Kovačić (6.2 milijuna eura) i Ivan Perišić (6 milijuna eura) zajedno. (N. L.)


Brozović je karijeru počeo u Hrvatskom dragovoljcu, a nakon još jedne odigrane sezone u Lokomotivi nosio je dres Dinama od 2012. do 2015. godine. Tada je prešao u milanski Inter s kojim je osvojio jedan naslov prvaka Serie A i po dva Talijanska kupa i Superkupa.


Za hrvatsku reprezentaciju Brozović je dosada je odigrao 87 utakmica, dao je sedam golova te je bio član srebrnog sastava sa SP-a 2018. godine i brončanog s prošlogodišnjeg SP-a.