Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Kup Španjolske

Luka Modrić odgledao s klupe prolaz Reala u Kupu kralja, Dinamov suparnik ispao

Autor: Hina

07.01.2024. 08:00
Luka Modrić odgledao s klupe prolaz Reala u Kupu kralja, Dinamov suparnik ispao

Foto: Rodrygo/Foto REUTERS

Betis je u šesnaestini finala minimalno izgubio od prvoligaša Alavesa, a Real je prošao četvrtoligaša



VITORIA  Nogometaši Betisa, idući suparnici hrvatskog prvaka Dinama u Konferencijskoj ligi, ispali su u šesnaestini finala španjolskog Kupa kralja, u prvoligaškom duelu Alaves je kao domaćin pobijedio 1-0.


Utakmica je odlučena pogotkom Urugvajca Carlosa Benavideza u 57. minuti što je druga utakmica ove sezone u kojoj Betis nije slomio tvrdog baskijskog suparnika. Na istom su mjestu početkom listopada igrali prvenstvenu utakmicu koja je završila 1-1.


U domaćim okvirima Betisu je ovo bio tek četvrti poraz u sezoni. Uz ovo rano ispadanje u Kupu kralja izgubio je tri utakmice u La Ligi.




U samoj završnici drugog produžetka Rayo Vallecano je preskočio Huescu na gostovanju. Pobijedio je 2-0 golovima Valentina u 118. i Palazona u drugoj minuti nadoknade drugog produžetka.


Nogometaši Girone, koji su trenutačno bodovno izjednačeni na vrhu ljestvice La Lige s madridskim Realom, uspješno su odradili posao u šesnaestini finala španjolskog Kupa kralja.


U gostima je Girona svladala drugoligaša Elche 2-0 i s po jednim pogotkom u oba poluvremena. U 37. minuti domaćina je načeo nizozemski nogometaš Blind, dok je konačnih 2-0 postavio Yan Couto golom u 67. minuti.


Madridski Atletico svladao je u gostima trećeligaša Lugo 3-1. Poveo je Atletico već u drugoj minuti golom Corree, ali je u 39. minuti izjednačio Antonetti. Uloga junaka utakmice pripala je Nizozemcu Memphisu Depayju koji je u 66. i 74. minuti postigao dva pogotka za 3-1 Atletica. Hrvatski vratar Ivo Grbić ostao je na klupi za pričuve Atletica.


Golom Luisa Mille u 87. minuti Getafe je u gostima svladao Espanyol s 1-0.


Nogometaši madridskog Reala  u gostima su s 3-1 svladali četvrtoligaša Arandinu.


Sve do početka drugog poluvremena nije bilo pogodaka, a onda je Real dva postigao unutar samo dvije minute. Prvo je Joselu u 55. minuti realizirao jedanaesterac za 1-0, a već u 56. je bilo 2-0 nakon gola Brahima Diaza. Niz Realovih golova zaključen je kada je Rodrygo u prvoj minuti sudačke nadoknade zabio za 3-0, dok je u 94. i domaćin došao do počasnog pogotka. Raly je uz pomoć gostujućeg igrača Nacha postavio konačnih 3-1 Reala.


Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić ostao je tijekom cijelog ogleda na Realovoj klupi za pričuve.


Kup kralja, šesnaestina finala:


Alaves – Betis 1-0 (Benavidez 57)


Lugo – Atletico Madrid 1-3 (Antonetti 39 / Correa 2, Depay 66, 74)


Espanyol – Getafe 0-1 (Luis Milla 87)


Elche – Girona 0-2 (Blind 37, Yan Couto 67)


Huesca – Rayo Vallecano 0-0, produžetak 0-2 (Valentin 118, Palazon 120+2)


Arandina – Real Madrid 1:3