Četvrtak, 16. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Problemi s kadrom

Izbornik nije štedio komplimente na račun riječkog debitanta u redovima Vatrenih: "Takve igrače hoću i trebam u reprezentaciji"

Autor: Portal Novi list

18.11.2023. 22:02
Izbornik nije štedio komplimente na račun riječkog debitanta u redovima Vatrenih:

Foto: Marco Pašalić/Foto REUTERS

Taj dečko je došao u reprezentaciju s toliko energije, motiva i želje - rekao je Dalić i najavio da će naknadno pozvati još jednog napadača za Armeniju



RIJEKA   Zlatko Dalić ne spava mirno unatoč pobjedi nad Latvijom koja je njegovoj selekciji širom otvorila vrata plasmana na EURO. Situacija s igračkim kadrom je daleko od idealne.


– Moramo dobro vidjeti što je s igračima, Sučić je ostao u Zagrebu, moram vidjeti u kakvom je stanju, Juranović nije igrao zbog ozljede, Pjaca je osjetio problem s mišićem, pa ga nismo koristili. Razmišljam da pozovem novog napadača za Armeniju jer treba nam netko. Ova trojica koje sam spomenuo vjerojatno neće biti u kadru utorak. Provjerit ćemo, ali nećemo ništa riskirati. Dobro je što su Ivanušec i Kramarić sve izdržali, kao i Brozović i Modrić. Stanišić nije standardan u klubu, pa bi mogao biti malo u problemima. Ostali su u ritmu. Pašalić kad je ušao pokazao je da se na njega može ozbiljno računati, kao i Baturina. Ne mogu još reći tko će točno igrati. Prevelika je utakmica da bih išao u rizik s bilo kime. Moramo uzeti još jednog napadača jer jedina alternativa Budimiru je sad Mario Pašalić, ne daj Bože da nešto zapne jer nemam koga uvesti u igru.


Musa ili Beljo se u  ovom trenutku čine kao logičan izbor… Izbornik je još malo prisnažio komplimente na račun debitanata Marca Pašalića i Martina Baturinu.




– Obojici sam čestitao na debiju, oni su sigurno naša budućnost. Pašalić je ušao sjajno u jednu situaciju, šteta je što nije zabio gol u prvom nastupu. Taj dečko je došao u reprezentaciju s toliko energije, motiva i želje. Na treningu pokazuje koliko mu je stalo. Takve igrače hoću i trebam u reprezentaciji, a ne one koji se dvoume bi li došli ili ne bi došli. On me s time kupio i sve nas, žao mi je što nije zabio gol. Baturina ima 20 godina, a nosi Dinamo. Drži sve sam, tako se dokazuje kao igrač i mjesto mu je u reprezentaciji. Bit će sjajno da se plasiramo na EURO i damo šansu tim igračima da se nametnu i budu okosnica. Vrijeme je za njih, polako opet moramo praviti smjenu generacija kao nakon Rusije, ali vrijeme je da mlađi donesu novu energiju i život. Kroz treninge su opravdali poziv – rekao je izbornik na službenoj presici nakon utakmice.