Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

SP u Kataru

Iranci zatražili ostavku Jurgena Klinsmanna u FIFA-i nakon komentara "njihove kulture" tijekom utakmice s Walesom

Autor: Hina

27.11.2022. 11:33
Iranci zatražili ostavku Jurgena Klinsmanna u FIFA-i nakon komentara

Foto: Jurgen Klinsmann/Foto REUTERS

Ove primjedbe o iranskoj kulturi, reprezentaciji i mojim igračima su sramota za nogomet - ustvrdio je Carlos Quieroz, izbornik IranaDOHA  Iranski nogometni savez u nedjelju je zatražio ostavku Jürgena Klinsmanna, člana FIFA-ina tehničkog odbora nakon komentara bivšeg njemačkog napadača koji je optužio Irance da su utjecali na suce tijekom utakmice Svjetskog prvenstva protiv Walesa (2-0).


“Nije slučajno. To je namjerno. To je dio njihove kulture, tako oni igraju. Oni napadaju glavnog suca, linijskog suca, četvrtog suca. Zbog njih vam padne koncentracija”, kazao je Klinsmann u utorak za BBC.


Ove su izjave razbjesnile izbornika Irana Carlosa Queiroza, koji je Klinsmannu na Twitteru odgovorio: “Ove primjedbe o iranskoj kulturi, reprezentaciji i mojim igračima su sramota za nogomet”, ustvrdio je.
A Iranski savez oštro je reagirao u priopćenju za javnost:


“U isto vrijeme s raznim nesretnim razmatranjima koja se tiču ​​reprezentacije Irana i njezinog treniranja, Klinsmann je iznio prosudbe o iranskoj kulturi”, napisala je u izjavi objavljenoj u nedjelju. “Iranski nogometni savez već je zatražio od FIFA-e pojašnjenje i zatražio ispriku i ostavku Klinsmanna”.


Tehnički odbor pod vodstvom Francuza Arsenea Wengera, odgovorna je za analizu svih utakmica Svjetskog kupa i davanje izvješća o ključnim igračkim i taktičkim trendovima.


Iranski savez također je pozvao Klinsmanna, svjetskog (1990.) i europskog (1996.) prvaka s Njemačkom, “da posjeti” trening kamp “Iranaca u Katru kako bi imao uvid u tisućljetnu perzijsku povijesti i vrijednost nogometa i sporta”