Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ozljeda na Kanarima

Hrvatski reprezentativac slomio kost lica, naknadno je i izgubio svijest

Autor: Hina

26.02.2024. 06:59
Hrvatski reprezentativac slomio  kost lica, naknadno je i izgubio svijest

Foto: Ante Budimir/Foto REUTERS

Budimir je zaradio ozljedio u 90. minuti susreta s Las Palmasom



Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir slomio je maksilarni sinus, odnosno šupljinu u kosti lica, tijekom nedjeljne utakmice njegove Osasune i Las Palmasa.




Budimir, 32-godišnji napadač, pao je i udario licem o tlo u 90. minuti susreta na Kanarskim otocima. Okrvavljenog lica je zamijenjen, a naknadno je izgubio svijest, rekao je Osasunin trener Jagoba Arrasate na konferenciji za medije.


Hrvatski 190 centimetara visoki napadač je zatim prevezen u bolnicu u Las Palmasu, gdje je ustanovljeno da je sve u redu s glavom, pa se priključio suigračima u hotelu.


“Budimiru je slomljen desni maksilarni sinus. Kirurg zadužen za operacije lica u bolnici u Navarri pregledat će ga i odlučiti je li potreban operacijski zahvat”, priopćila je Osasuna.




“Igrač se već vratio u hotel, a sutra (u ponedjeljak) će se s momčadi vratiti u Pamplonu“, dodao je klub.


Budimir se osjeća dobro, doznala je Hina u nedjelju kasno navečer. Tijekom ponedjeljka ili utorka, nakon novog pregleda, bit će poznat način liječenja. On i suigrači nadaju se da će mu samo biti potrebna zaštitna maska neko vrijeme, te da će normalno nastupiti u nadolazećim utakmicama.




Osasuna, iz sjeverne pokrajine Navarre, odigrala je u nedjelju 1-1 kod Las Palmasa pa zauzima jedanaesto mjesto u španjolskom prvenstvu.


Njen najbolji strijelac Budimir počeo je susret od prve minute. Ove sezone je u 31 utakmici zabio 14 golova i upisao dvije asistencije.