Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Španjolsko prvenstvo

Hrvatski reprezentativac nakon pogotka Alavesu: "Stavio bih i tri maske samo da mogu igrati"

Autor: Hina

05.03.2024. 08:00
Hrvatski reprezentativac nakon pogotka Alavesu:

Foto: Foto Facebook Osassuna

Bio mi je ovo poseban tjedan - rekao je Budimir



MADRID Hrvatski napadač Ante Budimir, koji je u ponedjeljak navečer zabio gol za pobjedu Osasuneod 1-0 protiv Alavesa u 27. kolu španjolskog nogometnog prvenstva, rekao je kako je uživao unatoč nošenju zaštitne maske zbog slomljenog sinusa.


“Nisam se nećkao oko maske jer je to bio jedini način da budem na terenu. Bilo mi je svejedno hoće li smetati”, izjavio je 32-godišnji hrvatski reprezentativac nakon utakmice u Pamploni.


Budimir, 190 centimetara visoki centarfor, prije tjedan dana je tijekom utakmice na Kanarskim otocima pao uslijed duela s protivničkim igračem pa licem udario o tlo. Pregledom je ustanovljen lom maksilarnog sinusa, šupljine u kosti lica, no Budimir je pomoću maske odradio dva treninga i nastupio odmah u idućoj utakmici s Alavesom.




“Bio mi je ovo poseban tjedan. Htio bih zahvaliti svima koji su se bili pobrinuli za mene nakon onoga što mi se dogodilo u utakmici s Las Palmasom”, rekao je Budimir koji je tada bio izgubio svijest i bio prevezen u lokalnu bolnicu gdje su liječnici izvijestili da mu je sve u redu s glavom.


Budimir, najbolji strijelac Osasune, istrčao je u ponedjeljak od prve minute pred domaćom publikom protiv Alavesa.


“Stavio bih večeras i tri maske samo da mogu igrati jer je privilegija biti na terenu”, istaknuo je.


“Znali smo da će biti utakmica biti jako teška. Oni ne primaju puno golova i dobro se brane”, dodao je Budimir.


On je u 76. minuti primio loptu izvan kaznenog prostora, s desne strane, pa odapeo udarac svojom snažnijom lijevom nogom sa 18 metara. Lopta je dugo letjela te pogodila suprotni gornji kut gostujućeg vratara.


“Uživao sam u sekundama dok je lopta letjela jer sam znao da će ući”, zaključio je Budimir.


To mu je bio četvrti pogodak u zadnje četiri utakmice. Njime je pogurao Osasunu na deseto mjesto prvenstvene ljestvice dovevši ju u situaciju da se bori za mjesto koje vodi u europska natjecanja iduće sezone.