Nedjelja, 12. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Hajduk uz dva pogotka Marka Livaje svladao MTK, Osijek remizirao protiv rumunjskog Petrolula

Autor: Hina

05.07.2023. 21:44
Hajduk uz dva pogotka Marka Livaje svladao MTK, Osijek remizirao protiv rumunjskog Petrolula

Foto: PIXSELL



Nogometaši Hajduka pobijedili su mađarski MTK s 3-1 (0-1) u pripremnoj utakmici odigranoj u slovenskom Bledu, što je prva pobjeda momčadi Ivana Leke u pripremama za novu sezonu. Mađari su od 34. minute vodili, a strijelac je bio Mihaly Kata. Hajduk je do izjednačenja došao u 64. minuti, a preokret u igri splitske momčadi donio je Marko Livaja, koji je ušao u 60. minuti.


Kapetan Hajduka je napravio veći dio posla kod prvog pogotka, kad se oslobodio svojih čuvara u kaznenom prostoru i poslao prizemnu loptu na suprotnu vratnicu, gdje ju je dočekao Leon Dajaku i bez poteškoća s nekoliko metara proslijedio u mrežu za 1-1.


Livaja je potom preuzeo ulogu realizatora. Za vodstvo 2-1 loptu je poslao u mrežu u 79. minuti na asistenciju Tine Blaža Lauša, da bi u 88. minuti postavio konačnih 3-1 na dodavanje Šimuna Hrgovića.




Pred Hajdukom su do početka nove sezone i gostovanja na Maksimiru (15.7.) u domaćem Superkupu protiv prvaka Dinama još dvije pripremne utakmice. U petak, 7. srpnja, suparnik će im biti slovenski prvoligaš Radomlje, a dan poslije će igrati protiv turskog Trabzonspora na čijoj je klupi Nenad Bjelica, a u pojačanje za novu sezonu je hrvatski reprezentativac Mislav Oršić.


Pripremni dvoboj nogometaša Osijeka i rumunjskog Petrolula, koji je odigran u sijedu u slovenskim Križevcima, završio je bez pobjednika, a konačan rezultat je bio 1-1.


Rumunjska momčad je povela u 34. minuti pogotkom Constantina Budescua izravno iz udarca iz kuta. Budescuov ubačaj je na bližu vratnicu je bio oštar, ali reakcija osječkog vratara Marka Barešića nije bila dovoljno brza pa je lopta završila u mreži.


Momčad Stjepana Tomasa je na izjednačenje čekala do 85. minute, kad je na ubačaj Šime Gržana s desnog boka kapetan Josip Špoljarić s desetak metara pogodio lijevi donji kut suparničkih vrata.


Do početka nove sezone Osijek će odigrati još dvije pripremne utakmice: 8. srpnja će imati provjeru protiv mađarskog MOL Fehervara, a posljednju tjedan dana uoči prvog nastupa u domaćem prvenstvu koje će otvoriti 22. srpnja dvobojem na svojoj novoj Opus Areni protiv koprivničkog Slaven Belupa.