Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

gledajte prijenos finala

Hajduk i Osijek se od 15 sati bore za prvi trofej Hrvoja Ćustića

Autor: Portal ZL

16.04.2023. 10:56
Hajduk i Osijek se od 15 sati bore za prvi trofej Hrvoja Ćustića


Završni je dan prvog Međunarodnog nogometnog turnira Hrvoje Ćustić. Utakmicu za treće mjesto od 11 sati u Polači igraju Lokomotiva i Gyor, dok je veliko finale između Hajduka i Osijeka na rasporedu od 15 sati na Stadionu Stanovi, uz izravan prijenos na službenom youtube kanalu turnira.


Splićani su do finala došli osvojivši prvo mjesto u skupini A sa sedam bodova i gol razlikom 6:0 te pobjedom u polufinalu protiv Lokomotive 2:0, što će reći da na turniru još uvijek nisu primili gol. Osječani su u skupini B također imali sedam bodova uz gol razliku 5:2, dok su u polufinalu odigrali 2:2 s Gyorom i prošli dalje boljim izvođenjem jedanaesteraca.


Zapaženu ulogu na putu do finala imali su i vratari obje momčadi, Hajdukov Marin Biočić te Osijekov Adriano Ugrešić, koji je jučer obranio dva penala, ali i strijelci. Splitski dvojac Karlo Antunović – Marin Carev sa po tri pogotka, uz Lea Petera Moharoša iz Gyora, trenutačno predvodi ljestvicu strijelaca. U osječkim redovima po dva gola zabili su Ivan Lončarević i Ante Barišić.




Posebna priča finala su treneri, Luka Vučko na klupi Hajduka i Ivan Lajtman na klupi Osijeka, obojica bivši suigrači Hrvoja Ćustića. S Vučkom je Hrvoje igrao u kadetima splitskoga kluba i mladoj hrvatskoj reprezentaciji, a s Lajtmanom u Zagrebu. Bit će to sasvim sigurno posebna utakmica i za njih, s obzirom da su obojica i prije dolaska u Zadar govorili o tome koliko im znači nastup na prvom turniru u čast svoga prijatelja.


Veliko finale prvog Međunarodnog turnira Hrvoje Ćustić možete gledati od 15 sati na YouTube kanalu turnira.