Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Premiership

"Galebovi" pregazili "Vukove" s ogromnih 6:0

Autor: Hina

29.04.2023. 19:39

Foto: Reuters



Iznimno su uvjerljivo posao u 34. kolu engleske Premier lige odradili nogometaši Brightona koji su pred svojim navijačima svladali Wolverhampton 6-0.


Sve je bilo gotovo nakon manje od trideset minuta igre jer je već u 26. minuti domaćin vodio 3-0. Dva pogotka je postigao Gross, a posebno je upečatljiv bio onaj za 3-0 kada je njemački nogometaš pogodio iz voleja sa skoro 20 metara.


Potom je dva pogotka zabio Wellbeck, jedan krajem prvog, a drugi početkom drugog poluvremena za 5-0, dok je sve zaključeno golom Undava u 66. minuti, koji je na startu utakmice i otvorio niz pogodaka.




Brighton je ostao osmi na ljestvici, a došao je Liverpoolu na bod minusa. Wolverhampton je ostao na 13. mjestu.


Nottingham Forest se bori kako bi ostao u eliti, a u ovom 34. kolu je sve do 82. minute vodio kod Brentforda 1-0 golom Brazilca Danila u nadoknadi prvog dijela. No, ne samo da klub iz Nottinghama nije sačuvao vodstvu već je do kraja ostao bez ičega te je poražen 1-2.


U 82. je za 1-1 zabio Toney, a Da Silva u 94. minuti za 2-1 Brentforda koji je čvrsto na devetom mjestu ljestvice. Nottingham Forest će imati nemirnu završnicu sezone sa svog trenutačno 17. mjesta na ljestvici.


U nedjelju se igraju sljedeće utakmice: Bournemouth – Leeds, Fulham – Manchester City, Manchester United – Aston Villa, Newcastle – Southampton i Liverpool – Tottenham. U ponedjeljak igraju Leicester – Everton, dok kolo završava u utorak utakmicom Arsenala i Chelseaja.