Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

SP u Kataru

Francuzi prvo otkazali doček na Champs-Elyseesu, a onda i na Place de la Concorde: "Igrači samo žele ići kući"

Autor: Hina

19.12.2022. 15:28
Francuzi prvo otkazali doček na Champs-Elyseesu, a onda i na Place de la Concorde:

Foto: Emmanuel Macron i Kylian Mbappe/Foto REUTERS

Zrakoplov s francuskim nogometašima sletjet će u zračnu luku Roissy oko 18 sati



PARIZ  U Parizu je otkazan današnji doček francuske nogometne reprezentacije koja je u nedjelju izgubila od Argentine u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru, javlja francuska tiskovna agencija AFP.


Prema riječima predsjednika Francuskog nogometnog saveza (FFF) Noela Le Graeta, nakon slijetanja u domovinu nogometaši samo žele otići kući.


Isprva su planirali kraću ceremoniju na Place de la Concorde, ali su zbog poraza već otkazali klasičnu paradu na Champs-Élysées. Sada je, kako je rekao Le Graet za televizijsku postaju BFMTV, otkazana i kraća ceremonija. Zrakoplov s francuskim nogometašima sletjet će u zračnu luku Roissy oko 18 sati.




“Igrači samo žele ići kući, tako da neće biti dočeka na Champs-Élysées. Umjesto toga, otići će kući odmah nakon što zrakoplov sleti”, rekao je predsjednik FFF-a Le Graet u kratkoj izjavi koju prenosi AFP.


Francuzi su u nedjelju razočarani napustili stadion Lusail u Dohi. Nakon 90 minuta na semaforu je bilo 22, nakon produžetaka bilo je 3-3, a u sudačkoj nadoknadi Argentinci su bili uspješniji s 4-2 i slavili treći naslov u povijesti.


Francuzi su u četvrtom finalu izgubili drugi put. Prije četiri godine osvojili su naslov u Rusiji.