ponedjeljak, 26. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ples milijuna

Englezi su potrošili rekordan iznos na pojačanja u ljetnom prijelaznom roku

Autor: Hina

26.08.2023. 12:18
Englezi su potrošili rekordan iznos na pojačanja u ljetnom prijelaznom roku

Foto: Moises Caicedo/Foto REUTERS

Chelsea, koji je do sada potpisao ugovor s devet igrača, potrošio je više od milijardu dolara na transfere otkako je novo vlasništvo predvođeno Toddom Boehlyjem i Clearlake Capitalom dovršilo preuzimanje kluba u svibnju 2022. godineLONDON  Klubovi Premier lige potrošili su rekordnih 2.45 milijardi dolara na igrače u ovom ljetnom prijelaznom roku, prema analizi Deloittea objavljenoj u subotu.


Prijelazni rok, koji je otvoren 14. lipnja, već je premašio prošlogodišnjih rekordnih 2.4 milijardi dolara s tjedan dana preostalih do roka 1. rujna, objavila je Deloitteova Sportska poslovna grupa.


Dva su transfera bila za više od 100 milijuna dolara svaki, s veznjacima Moisesom Caicedom koji se pridružio Chelseaju, a Declan Rice potpisao je za Arsenal, u usporedbi s niti jednim prošlog ljeta.
Chelsea, koji je do sada potpisao ugovor s devet igrača, potrošio je više od milijardu dolara na transfere otkako je novo vlasništvo predvođeno Toddom Boehlyjem i Clearlake Capitalom dovršilo preuzimanje kluba u svibnju 2022. godine.


Prvak Manchester City potpisao je ovog tjedna s krilnim igračem Jeremyjem Dokuom za prijavljenih 65 milijuna dolara, nakon što je ranije doveo braniča Joška Gvardiola za 97 milijuna dolara i veznjaka Matea Kovačića za 30-tak milijuna.


Manchester United je potrošio 85 milijuna dolara na napadača Rasmusa Hojlunda, dok je prošlogodišnji viceprvak Arsenal potrošio 75 milijuna  na napadača Kaija Havertza.


Newcastle United, koji je prošlu sezonu završio na četvrtom mjestu, doveo je veznjaka Sandra Tonalija za 65 milijuna i krilnog igrača Harveya Barnesa za 47 milijuna.