Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Priznanje

Englesko Udruženje profesionalnih nogometaša proglasilo Erlinga Haalanda najboljim na otoku u prošloj sezoni

Autor: Hina

30.08.2023. 07:23
Englesko Udruženje profesionalnih nogometaša proglasilo Erlinga Haalanda najboljim na otoku u prošloj sezoni

Foto: Erling Braut Haaland/Foto REUTERS

Nagradu za najboljeg mladog igrača dobio je Bukayo Saka iz Arsenala



Napadač Manchester Cityja Norvežanin Erling Haaland (23) proglašen je za igrača godine od strane engleskog Udruženja profesionalnih nogometaša (PFA). Haaland je dobio nagradu nakon izvanredne prve sezone u Engleskoj u dresu “Građana” tijekom koje je rušio brojne rekorde. Haaland je zabio 36 golova u 35 ligaških utakmica sezone, srušivši prethodni rekord od 34 pogotka u jednoj sezoni kojeg su dijelili Andy Cole i Alan Shearer i koji je stajao gotovo tri desetljeća. Ukupno je prošle sezone zabio 52 gola u 51 nastupu. Postigao je nevjerojatna četiri hat-tricka u Premier ligi, uz još jedan u FA kupu i pet golova u Ligi prvaka protiv RB Leipziga.


Sezonu je na koncu zaključio i osvajanjem Lige prvaka, Premier lige i FA kupa. Haaland je nagradu osvojio ispred suigrača iz Manchester Cityja Kevina De Bruynea i Johna Stonesa, kao i Arsenalova dvojca Martina Odegaarda i Bukaya Sake te engleskog kapetana Harryja Kanea. Norvežanin je tako postao prvi inozemni igrač nakon Nizozemca Ruuda van Nistelrooya u sezoni 2001/02. koji je osvojio nagradu u svojoj debitantskoj sezoni u Premier ligi.


Nagradu za najboljeg mladog igrača dobio je Bukayo Saka iz Arsenala, dok je napadačica Aston Ville Rachel Daly osvojila PFA nagradu za najbolju igračicu godine. Lauren James iz Chelsea proglašena je najboljom mladom igračicom godine.