Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

SP u Kataru

Ekvador će ipak nastupiti u Kataru, ali u iduće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo krenut će s tri boda minusa

Autor: Hina

08.11.2022. 20:46
Ekvador će ipak nastupiti u Kataru, ali u iduće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo krenut će s tri boda minusa

Sportski arbitražni sud (CAS) u švicarskoj Lausannnei donio je končanu presudu u slučaju ekvadorskog nogometaša Byrona CastillaLAUSANNE Sportski arbitražni sud (CAS) u švicarskoj Lausannnei donio je končanu presudu u slučaju ekvadorskog nogometaša Byrona Castilla te će Ekvador nastupiti na skorašnjem SP-u kojem je domaćin Katar.


Ranije je Čileanski nogometni savez optužio Ekvador za prevaru u kvalifikacijama za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo navodeći da spomenuti Castillo nije imao pravo nastupa jer nije bio ekvadorski državljanin.


Prvotno je Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) presudila u korist Ekvadora, a djelomično je tako presudio i Sportski arbitražni sud. Naime, CAS je dopustio Ekvadoru nesmetano igranje na Svjetskom prvenstvu, ali je ipak djelomično kaznio tamošnji savez zbog „nekih lažnih informacija u službenoj dokumentaciji“.
Ekvador je tako kažnjen s 100.000 švicarskih franaka, ali i s tri boda minusa koje će imati na startu kvalifikacija za iduće Svjetsko prvenstvo.


„Ekvadorska putovnica igrača Castilla je autentična, no neke informacije u njoj su bile lažne“, naveo je CAS te time dobio osnovu za rečenu kaznu.


Castillo je igrao u osam kvalifikacijskih utakmica za Ekvador, uključujući dvije utakmice protiv Čilea, a Ekvador će na Svjetskom prvenstvu biti u skupini A gdje će još igrati domaćin Katar, Nizozemska i Senegal.