Nedjelja, 28. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

SP u Kataru

Dinamov stoper debitirao je za reprezentaciju na velikim natjecanjima i odmah osvojio - broncu!

Autor: Hina

18.12.2022. 07:11
Dinamov stoper debitirao je za reprezentaciju na velikim natjecanjima i odmah osvojio - broncu!

Foto: Mislav Oršić i Josip Šutalo/Foto REUTERS

Za ovo sam radio cijeli život - rekao je Josip ŠutaloDOHA  Hrvatski stoper Josip Šutalo debitirao je za hrvatsku reprezentaciju na velikim natjecanjima u susretu za broncu i odmah osvojio medalju.


“Očekivali smo ovakvu utakmicu. Oni su bili dosta energetski potrošeni. Dosta su se bazirali na centaršuteve. Na tome smo radili na treningu, ali dogodio nam se taj primljeni pogodak. Na svu sreću brzo smo se vratili i držali smo cijelu utakmicu pod kontrolom,” kazao je 22-godišnji stoper Dinama otkrivši kada mu je izbornik rekao da će igrati protiv Maroka.


“Dva dana prije susreta izbornik mi je rekao da ću igrati, poručio mi je da samo igram svoju igru, da je svjestan moje kvalitete. Cijelo vrijeme sam to čekao. Pokušavao sam na najbolji mogući način odgovoriti na taj zadatak. Zaista sam ponosan,” dodao je.
Otkrio je kako je igrati u tandemu s Joškom Gvardiolom.


“Svi znamo kakav je Joško igrač. I prije smo igrali zajedno, dobro se poznajemo.”


Šutalo je među novinare stigao bez medalje. Ostavio ju je u svlačionici.


“Možda sam je trebao ponijeti ha, ha,” dodao je.


Kazao je kako će tek za koji dan postati svjesan kakav je rezultat napravila hrvatska reprezentacija.


“Mislim da ćemo toga postati svjesni tek za koji dan,” kazao je nastavivši: “Ovaj uspjeh želim posvetiti sebi jer mislim da sam ga zaslužio. Za ovo sam radio cijeli život, ali i naravno želim medalju posvetit i svojoj obitelji, ali i cijeloj Hrvatskoj,” rekao je Šutalo poručivši kako dres s ove utakmice ostaje kod njega u kući.