ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Što na umu...

Cristiano Ronaldo dobio pet komada u pripremnoj utakmici od Celte, a onda izvrijeđao europski nogomet i Messijevu ligu

Autor: Hina

18.07.2023. 11:37
Cristiano Ronaldo dobio pet komada u pripremnoj utakmici od Celte, a onda izvrijeđao europski nogomet i Messijevu ligu

Foto: Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS

Sto posto sam siguran da se neću vratiti u neki europski klub. Imam 38 godina, a europski nogomet je dosta izgubio na kvaliteti - tvrdi slavni Portugalac



FARO Nakon što je njegov Al-Nassr poražen s 5-0 od Celte Vigo u pripremnoj utakmici odigranoj na stadionu Algarve u blizini portugalskog grada Fara, Cristiano Ronaldo je poručio da je saudijska liga bolja od američkog MLS-a u kojem će od sljedeće sezone igrati njegov veliki dugogodišnji suparnik Lionel Messi.


“Saudijska liga je bolja od MLS-a. Otvorio sam vrata Saudijske lige i sada svi igrači dolaze ovdje. U sljedećih godinu dana sve će više vrhunskih igrača doći u Saudijsku Arabiju. Za godinu dana Saudijska liga će biti bolja od turske ili nizozemske”, izjavio je Ronaldo nakon dvoboja u kojem je odigrao prvo poluvrijeme i napustio igru u 48. minuti pri rezultatu 0-0, prenio je američki ESPN.


Uz Ronalda je u momčadi bio i hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović, koji je igrao do 54. minute. Samo tri minute nakon što je Brozović napustio igru Celta je postigla prvi pogodak, a u sljedećih 18 minuta su igrači španjolske momčadi još četiri puta slali loptu u mrežu.




Strijelci za španjolskog prvoligaša su bili Gael Alonso (57), Miguel Rodriguez (62, 71) i Jorgen Larsen (73, 75). Bila je ovo prva utakmica proslavljenog trenera Rafe Beniteza na Celtinoj klupi.


Al-Nassr će u Portugalu odigrati još jednu pripremnu utakmicu u četvrtak, kad će suparnik saudijskoj momčadi biti portugalski prvak Benfica. Ronaldo planira odigrati nešto više minuta nego protiv Celte, a novinarima je otkrio da ga više nikada nećemo gledati u dresu nekog europskog kluba.


“Sto posto sam siguran da se neću vratiti u neki europski klub. Imam 38 godina, a europski nogomet je dosta izgubio na kvaliteti. Jedina koja još vrijedi i još uvijek je dobra je Premier liga. Značajno su ispred svih drugih”, poručio je Ronaldo.