Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Carabao kup

Chelsea i Fulham nakon jedanaesteraca izborili polufinale Carabao kupa

Autor: Hina

20.12.2023. 07:43
Chelsea i Fulham nakon jedanaesteraca izborili polufinale Carabao kupa

Foto: Foto REUTERS

Posljednji polufinalist će biti pobjednik dvoboja između Liverpoola i West Hama, koji će na Anfieldu biti odigran danas (21 sati)



Chelsea i Fulham su na jedanaesterce prošli u polufinale engleskog Carabao kupa, izbacivši u dvobojima premierligaša Newcastle, odnosno Everton, dok je u utakmici niželigaša, Middlesbrough s uvjerljivih 3-0 kao gost svladao Port Vale.


Newcastle je na Stamford Bridgeu poveo pogotkom Calluma Wilsona u 16. minuti nakon velike pogreške domaće obrane. Sve do druge minute sučevog dodatka na kraju dvoboja gosti su imali mjesto u polufinalnom ždrijebu, da bi uzvratili pogreškom obrane koju je iskoristio Mihailo Mudrik i odveo utakmicu u raspucavanje.


Trippier i Ritchie nisu bili uspješni kod Newcastlea, dok su svi domaći izvođači pogodili i tako odveli Chelsea u polufinale.




Jedanaesterci su odlučivali i u dvoboju Evertona i Fulhama, nakon što je osnovni dio utakmice završio 1-1. Gosti su poveli na Goodison Parku autogolom Michaela Keanea u 41. minuti. Izjednačio je Beto u 82. minuti.


Odluka je u raspucavanju pala u osmoj seriji. Za Everton nije uspio pogoditi mreži Idrissa Gueye, dok je Tosin Adarabioyo bio precizan za Fulham i tako svoju momčad odveo u polufinale.


Za Middlesbrough su na gostovanju kod trećeligaša Port Valea strijelci za uvjerljivu pobjedu 3-0 bili Jonathan Howson (11), Morgan Rogers (23) i Matt Crooks (53).


Posljednji polufinalist će biti pobjednik dvoboja između Liverpoola i West Hama, koji će na Anfieldu biti odigran danas (21 sati).