Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Aleksander Čeferin

Čelnik UEFA-e u Beogradu komentirao mogućnost da se na ovim prostorima zaigra Regionalna liga: "Ne isključujem tu mogućnost"

Autor: Hina

14.01.2023. 07:11
Čelnik UEFA-e u Beogradu komentirao mogućnost da se na ovim prostorima zaigra Regionalna liga:

Foto: Aleksander Čeferin/Foto REUTERS

Slovenac je komentirao najavu dodatnog proširenja SP-aBEOGRAD  “Kvaliteta će se smanjiti dodatnim proširenjem Svjetskog nogometnog prvenstva”, izjavio je Aleksander Čeferin, predsjednik Europske nogometne organizacije (UEFA).


Prvi čovjek europskog nogometa nalazi se u posjeti Beogradu te je pritom komentirao neke od aktualnih nogometnih tema, a osvrnuo se i na proširenje koje će se dogoditi na Svjetskom prvenstvu.


„To nije naš problem, već problem Međunarodne nogometne organizacije. No, osobno mislim da će povećavanjem broja momčadi usporedno doći i do pada kvalitete. Povećat će se broj nezanimljivih i manje kvalitetnih utakmica. Europska prvenstva su drugačiji primjer i zato je EURO kvalitetnije natjecanje od svjetskog prvenstva“, izjavio je Čeferin i kratko se vratio na turnir u Kataru gdje je na svjetskoj pozornici prekinut niz dominacije europskih reprezentacija.
„Istina je, ovo je prvi puta nakon 2002. godine da je svjetski prvak postala neeuropska reprezentacija, ali opet su europske momčadi dominirale na turniru. I ranije je bilo jasno da samo Brazil i Argentina mogu u kvaliteti konkurirati Europljanima“.


Upitan je Čeferin bio i o mogućnosti da se u doglednoj budućnosti osnuje regionalna liga na ovim prostorima, na području nekadašnje države.


„Ne isključujem takvu mogućnost, ali i dalje je u pitanju visoko rizični posao“.