Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Reakcija iz Zuricha

Čelnik FIFA-e oglasio se nakon incidenta u Valenciji i isključenja Brazilca u redovima Real Madrida

Autor: Hina

22.05.2023. 12:46
Čelnik FIFA-e oglasio se nakon incidenta u Valenciji i isključenja Brazilca u redovima Real Madrida

Foto: Gianni Infantino/Foto REUTERS

Izražavam potpunu solidarnost s Viniciusom - poručio je InfantinoGianni Infantino, predsjednik Međunarodne nogometne organizacije (FIFA) podržao je nogometaša madridskog Reala Vinicusa Juniora te je osudio novi čin rasizma prema ovom brazilskom reprezentativcu.


„Izražavam potpunu solidarnost s Viniciusom. U nogometu ni u društvu nema mjesta rasizmu, a FIFA čvrsto stoji uz sve igrače koji se nađu u takvoj situaciji“, poručio je Infantino.


Vinicius se susreo s novim rasističkim napadima na gostovanju Real Madrida kod Valencije, tijekom vikenda, što je bio samo nastavak neugodnih situacija u kojima se ovaj Brazilac učestalo nalazi tijekom aktualne sezone. Brojni huligani drugih španjolskih prvoligaša također su ranije rasistički napadali Viniciusa Juniora.
„Volio bih da se u tim trenucima poštuje FIFA-in protokol. Prvo zaustavite utakmicu. Potom nogometaši napuštaju travnjak, a glavni spiker na stadionu objavljuje da će utakmica biti prekinuta ukoliko se rasistički napadi nastave. Utakmica se tada nastavlja i ako se napadi ponove sudac i definitivno prekida susret, a tri boda se pripisuju suparničkoj momčadi“, dodao je Infantino.