ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Nema panike

Bivši nogometaš Karlovca našao se na udaru lave nakon erupcije vulkana na Islandu

Autor: Portal Novi list

21.01.2024. 12:30
Bivši nogometaš Karlovca našao se na udaru lave nakon erupcije vulkana na Islandu

Foto: Foto REUTERS

Erupcija je počela u 8 ujutro, a predsjednik kluba došao je po mene i djevojku Katarinu u 2 ujutro. Sustav im je izvanredan - ispričao je Josip Krznarić za KAportal



RIJEKA Bivši nogometaš Karlovca Josip Krznarić ispričao je za KAportal kroz što je prošao tijekom nedavne erupcije vulkana i lave koja se izlila na ribarsko mjesto Grindavik gdje je boravio. Krznarić je nedavno potpisao dvogodišnji ugovor za islandskog drugoligaša UMF Grindavik, a tamo je stigao početkom siječnja.


– Erupcija je počela u 8 ujutro, a predsjednik kluba došao je po mene i djevojku Katarinu u 2 ujutro. Sustav im je izvanredan, imam osjećaj da za svaki problem i situaciju imaju po dvije rezervne opcije. U gradu trenutno nema nikoga, samo civilna zaštita koja radi procjenu štete. Odmah dan nakon erupcije su vratili struju i toplu vodu u grad i sad procjenjuju koliko će trebati za obnovu i povratak. Vjerojatno za 4 – 5 mjeseci. Svi stanovnici su zbrinuti od države i dobiti će novčanu pomoć i pomoć oko stanova – rekao je Krznarić koji je preselio u Reykjavik.


– Nama će pronaći stan u predgrađu Reykjavika, pola sata nam treba do Grindavika tako da smo blizu. Islanđani su divni i jako ljubazni ljudi. Šta god treba oni će pronaći način. Zaista se trude za apsolutno sve šta nam treba i uvijek su nam na raspolaganju – pojasnio je Krznarić za KAportal i dodao kako njegove nogometne aktivnosti teku nesmetarno.




Momčad Grindavika trenira u predgrađu Reykjavika u dvorani u kojoj je nogometno igralište.