Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Nije dobro

Bivši nizozemski reprezentativac kolabirao u završnici susreta, novi slučaj miokarditisa

Autor: Hina

03.11.2023. 09:32
Bivši nizozemski reprezentativac kolabirao u završnici susreta, novi slučaj miokarditisa

Foto: Bas Dost/Foto REUTERS

Obavio sam dosta pretraga zadnjih dana i pokazalo se da imam upalu srčanog mišića, miokarditis - izjavio je Bas DostAMSTERDAM  Bivši nizozemski nogometni reprezentativac Bas Dost (34) kolabirao je u posljednjim trenucima susreta između AZ Alkmaara i NEC Nijmegena zbog upale srčanog mišića, objavio je nogometaš na stranicama NEC-a.


Napadač NEC-a srušio se nakon sprinta u 90. minuti. Na travnjak su odmah utrčali liječnici, a u rekordnom roku postavljen je i paravan oko igrača. Nakon nekoliko minuta igrači i navijači su odahnuli kada se pokazalo da je napadač došao svijesti.


“Obavio sam dosta pretraga zadnjih dana i pokazalo se da imam upalu srčanog mišića, miokarditis. Razlozi mogu biti razni zbog čega dolazi do upale srčanog mišića i posljedice mogu biti prilično ozbiljne, ali ja sam imao sreću da sam na terenu uspješno reanimiran. Ne mogu dovoljno naglasiti koliko sam zahvalan liječnicima NEC-a i AZ-a na njihovoj adekvatnoj izvedbi na terenu,” kazao je Dost na klupskoj stranici.
Vrijeme koje dolazi Dost će iskoristiti za odluku o svojoj sportskoj budućnosti.


“Pregledi će se nastaviti idućih dana, nakon čega idem kući kako bi se odmorio i potpuno oporavio od ovoga. Tek nakon tog trenutka dobit ću bolji uvid u svoju budućnost. Za sada ne računam ni na što, samo na svoj oporavak u krugu obitelji i rodbine,” dodao je.


Dost je stigao u NEC u kolovozu ove godine iz Utrechta, a igrao je i za Club Brugge, Eintracht, Sporting, Wolfsburg, Heerenveen i Hercalo. Za nizozemsku vrstu upisao je 18 nastupa i postigao jedan gol.