Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

Bolno saznanje

Bivši engleski izbornik otvorio dušu: "Bolujem od raka, ostalo mi je još godinu dana života"

Autor: Hina

11.01.2024. 12:03
Bivši engleski izbornik otvorio dušu:

Foto: Sven Goran Eriksson/Foto REUTERS

Bolje je ne razmišljati o tome. Morate prevariti svoj mozak - kaže Sven-Goran ErikssonSTOCKHOLM Bivši izbornik Engleske Sven-Goran Eriksson (75) rekao je da mu je dijagnosticiran rak i da mu preostaje, “u najboljem slučaju” još godinu dana života.


Eriksson je s Engleskom sudjelovao na svjetskim prvenstvima 2002. i 2006., izgubivši u oba navrata u četvrtfinalu. Također je trenirao momčadi poput Benfice, Rome, Lazia i Manchester Cityja u blistavoj menadžerskoj karijeri koja je trajala četiri desetljeća.


U veljači prošle godine Eriksson se povukao sa svoje dužnosti u švedskom klubu Karlstad zbog “zdravstvenih problema”.
“Svi mogu vidjeti da imam bolest koja nije dobra, i svi pretpostavljaju da je to rak, i jest. Ali moram se boriti s njim što je duže moguće”, rekao je Eriksson u gostovanju na švedskom radiju P1.


“Znam da je to u najboljem slučaju oko godinu dana, u najgorem čak i manje. Ili u najboljem slučaju pretpostavljam i duže. Mislim da liječnici koje imam ne mogu biti potpuno sigurni”, rekao je Eriksson.


“Bolje je ne razmišljati o tome. Morate prevariti svoj mozak. Mogao bih cijelo vrijeme ići okolo i razmišljati o tome, sjediti kod kuće i biti jadan i misliti da sam nesretan i tako dalje.”