Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Španjolsko prvenstvo

Ante Budimir će zaigrati večeras protiv Alavesa, dobio je posebnu masku za lice

Autor: Hina

04.03.2024. 11:17
Ante Budimir će zaigrati večeras protiv Alavesa, dobio je posebnu masku za lice

Foto: Ante Budimir na treningu Osassune/Foto Facebook Osassuna

Budimir, 32-godišnji napadač, prije tjedan dana je tijekom utakmice s Las Palmasom na Kanarima pao prilikom duela s protivničkim igračem udarivši licem o tlo. Liječničkim pregledom je ustanovljen lom maksilarnog sinusa



MADRID  Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir, koji je prije tjedan dana slomio sinus, trenirao je noseći masku za zaštitu lica te će biti u ponedjeljak u momčadi Osasune u utakmici s Alavesom.


„Budimir je odradio samo jedan pravi trening, tijekom nedjelje, ali je spreman za ponedjeljak“, izjavio je Osasunin trener Jagoba Arrasate na konferenciji za medije. Osasuna će u ponedjeljak s početkom u 21 sat igrati s Alavesom na svom terenu utakmicu španjolskog prvenstva.


Budimir, 32-godišnji napadač, prije tjedan dana je tijekom utakmice s Las Palmasom na Kanarima pao prilikom duela s protivničkim igračem udarivši licem o tlo. Liječničkim pregledom je ustanovljen lom maksilarnog sinusa, odnosno šupljine u kosti lica. Proteklih dana, tijekom kojih se oporavljao, stigla mu je zaštitna maska.




„Dobro je s njom trenirao, on sam kaže da je dobro“, rekao je Arrasate. „To ga pomalo ograničava, što je normalno, ali nije prvi nogometaš koji igra s maskom. Jučer ju je isprobao, a danas je s njom odradio pravi trening pa je spreman za utakmicu“, dodao je.


Budimir, najbolji ovosezonski strijelac Osasune, zabio je tri gola u zadnje tri utakmice. Premda se nije znalo hoće li 190 centimetara visoki centarfor biti u mogućnosti zaigrati nakon ozljede, klupski liječnik je ipak dao odobrenje da bude u sastavu.


„Budimir uvijek želi igrati. Na kraju sam ja taj koji treba odlučiti i procijeniti, ali ako se pita njega, uvijek je spreman“, zaključio je Arrasate.