Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

FA Cup

Nogomet ponovno pokazao zašto novac nije uvijek najvažniji, trećeligaš izbacio Newcastle, momčad s najimućnijim vlasnikom u svijetu nogometa

Autor: Hina

07.01.2023. 22:00
Nogomet ponovno pokazao zašto novac nije uvijek najvažniji, trećeligaš izbacio Newcastle, momčad s najimućnijim vlasnikom u svijetu nogometa

Foto: Reuters



U trećem kolu engleskog FA kupa ispao je Newcastle, trenutačno trećeplasirana momčad Premier lige, nakon 1-2 poraza kod trećeligaša Sheffield Wednesdayja.


Nakon prvog dijela bez golova rasplamsalo se u nastavku kada su i postignuti svi pogoci, a koban po Newcastle bio je 28-godišnji Joshua Windass koji je postigao dva pogotka, u 52. i 66. minuti, za šokantnih 2-0 domaćina. Newcastle se uspio brzo vratiti na gol minusa, u 69. je Bruno Guimaraes smanjio na 1-2, ali to je bilo sve što je konkretno na ovom ogledu uspio napraviti ugledni prvoligaš.


Do kraja je Newcastle napadao, tražio izjednačenje ili pobjedu, ali je i propuštao prilike. Najbolju je u 82. minuti propustio Chris Wood. Mogao je zabiti i domaćin, ali je Newcastle spasio okvir vrata.




Posljednji put Newcastle je dva gola na utakmici primio krajem kolovoza kada je izgubio od Liverpoola 1-2.


U prvoligaškom dvoboju West Ham je u gostima svladao Brentford 1-0 golom Alžirca Benrahme u 79. minuti. Inače, u zadnjih šest ligaških utakmica Brentford je ostvario tri pobjede i tri remija.


Iznenađenje je priredio petoligaš Wrexham koji je u gostima, s 4-3, bio bolji od drugoligaša Coventryja.