Subota, 2. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Afrička injekcija

Nigerijski miljarder kupuje Sheffield United, uložit će 100 milijuna eura

Autor: Hina

02.02.2023. 19:35
Nigerijski miljarder kupuje Sheffield United, uložit će 100 milijuna eura

Foto: Foto REUTERS

Dozy Mmobuosi je rođen u Lagosu. Otac je troje djece, a "težak" je oko sedam milijardi euraLONDON  Nakon američkih, ruskih, arapskih i kineskih milijardera, pred vratima engleskog nogometa je i jedan afrički milijarder.


Prema pisanju otočkih medija, 43-godišnji nigerijski milijarder Dozy Mmobuosi korak je do preuzimanja engleskog drugoligaša Sheffield United za oko 100 milijuna eura.


Već je neko vrijeme poznato da je United, čiji je trenutni vlasnik saudijski princ Abdullah bin Musa’ad bin Abdulaziz Al Saud, na prodaju. Klub se trenutačno nalazi pod suspenzijom vodstva lige i zabranjeni su mu transferi zbog dugovanja prema drugom klubu.
Prošle godine američki biznismen Henry Mauriss, osnivač televizijske kuće Clear TV, ponudio je više od 120 milijuna eura, međutim posao je propao zbog složene financijske strukture koju je Amerikanac koristio kako bi pokušao kupiti klub iz Sheffielda.


Momčad koju vodi menadžer Paul Heckingbottom nalazi se na drugom mjestu Championshipa. Za vodećim Burnleyjem zaostaju pet bodova, ali imaju 12 bodova zaostatka za trećim Middlesbroughom s utakmicom manje. Dodajmo kako će prve dvije momčadi izboriti direktan plasman u Premiership, a još četiri će se boriti za preostalu vizu.


Mmobuosi je rođen u Lagosu. Otac je troje djece, a “težak” je oko sedam milijardi eura.


Od 20 klubova iz elitnog razreda engleskog nogometa čak 15 se nalazi u stranim rukama, dok je od 24 kluba u Championshipu 14 u većinsko stranim rukama.