ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

AUSTRALSKI TENISAČ

Nick Kyrgios odustao od Wimbledona

Autor: Hina

03.07.2023. 08:28
Nick Kyrgios odustao od Wimbledona

Foto: Reuters



Australski tenisač Nick Kyrgios objavio je u nedjelju navečer da odustaje od nastupa u Wimbledonu, gdje je prošle godine stigao do finala, zbog ozljede zgloba. “Stvarno sam tužan što moram odustati od Wimbledona ove godine”, napisao je 33. igrač svijeta u storyju objavljenom na Instagramu uoči prvog dana Wimbledona. Kako je kazao , prošlio je tjedan ju Mallorci patio od bolova u zglobu, a CT je otkrio pokidani ligament.


“Pokušao sam sve kako bih mogao igrati i razočarano moram reći da nisam imao dovoljno vremena baviti se time prije Wimbledona”, dodao je. Australac, koji je prošle godine izgubio u finalu od Novaka Đokovića, trebao je igrati meč prvog kola u ponedjeljak protiv Belgijca Davida Goffina. Njega će na tablici zamijeniti igrač izabran iz kvalifikacija.


Nakon operacije lijevog koljena u siječnju, Kyrgios je odigrao samo jedan meč ove sezone, prošli mjesec u Stuttgartu, gdje ga je u prvom kolu pobijedio Kinez Wu Yibing. Prijavio se prošli tjedan za turnir na travi u Mallorci, koji je jedan od pripremnih događaja za Wimbledon, ali se onda ipak odlučio povukao iz opreza. Također je odustao od nastupa na turniru u Halleu.


Foto: Reuters