Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

BAYERN PRVAK

Nevjerojatan kraj Bundeslige: Borussia na šokantan način ostala bez naslova

Autor: Robert Hrkać

27.05.2023. 17:49
Nevjerojatan kraj Bundeslige: Borussia na šokantan način ostala bez naslova

Foto: Reuters



Borussia Dortmund je imala sve u svojim rukama u posljednjem kolu Bundeslige. ‘Samo’ su trebali svladali Mainz na svom stadionu, čime bi prekinuli dominaciju Bayerna koja traje još od sezone 2012-13. No, dogodio se najcrnji scenarij. ‘Žuto-crni’ su s Mainzom odigrali 2 : 2, što su iskoristili Bavarci koji su pobjedom u gostima protiv Kolna obranili naslov prvaka Njemačke.


Utakmica je počela na najgori mogući način za Borussiju. U 15. minuti, Fernandes je ubacio iz kornera, a Hanche-Olsen je glavom pospremio loptu iza leđa vratara Dortmunda Kobela. Domaći su se ubrzo mogli vratiti u susret, kada su dobili priliku poravnati iz kaznenog udarca. No, udarac Hallera s bijele točke obranio je Dahmen, na opće oduševljenje u bavarskom taboru. Mainz je grogirani Dortmund opet nokautirao u 24. minuti, kada je poentirao Onisiwo. Potom je uslijedila opća opsada Dahmenovih vrata, budući da je Comanov pogodak Kolnu u 8. minuti gurnuo Bayern u ‘pole-position’.


Borussia je do pogotka došla u 69. minuti preko Guerreira, a delirij na dortmundskom stadionu nastao je u trenutku kada je Koln izjednačio u 81. minuti preko Dejana Ljubičića, koji je realizirao penal. U tom slučaju bi i poraz momčadi Edina Terzića bio dovoljan za titulu. Međutim, uskoro ih je razočarao Jamal Musiala, koji je u 89. minuti vratio Bayernu vodstvo na ljestvici odmjerenim udarcem iz daljine. Kasni pogodak Niklasa Sulea za 2 : 2 ništa nije značio Borussiji, koja je bez naslova ostala unatoč tome što je bodovno poravnata s ‘vječnim prvacima’ iz Munchena. Presudila je gol-razlika.


Foto: Reuters


Foto: Reuters