Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

38 C°

Košarka

Netsi pronašli novog trenera. Postao je prvi Španjolac na čelu stožera jedne NBA momčadi

Autor: Hina

22.04.2024. 19:10
Netsi pronašli novog trenera. Postao je prvi Španjolac na čelu stožera jedne NBA momčadi

Foto: Foto USA TODAY Sports

Iako rođen u Barceloni, Fernadez je u NBA ligi od 2013. te je obnašao razne dužnosti u trenerskim stožerima, a na prošlogodišnjem SP je s Kanadom osvojio broncu



NEW YORK Izbornik kanadske košarkaške reprezentacije i dosadašnji pomoćni trener Sacramento Kinga Jordi Fernandez (41) imenovan je novim glavnim trenerom NBA momčadi Brooklyn Netsa.


“Oduševljeni smo što možemo objaviti kako je Jordi Fernandez novi glavni trener Brooklyn Netsa. U posljednjih smo šest tjedana bili u intenzvnoj potrazi za novim rješenjem i postalo je jasno kako je Jordi najbolje rješenje za povesti našu momčad naprijed. Jordi sa sobom donosi mnogo iskustva koje je stekao radeći diljem svijeta, a svuda je pokazao sposobnost za uvođenje kreativnih sustava kako bi optimizirao svoj roster. Također, pokazao je kako zna ostvariti odlične odnose i zaraditi poštovanje igrača”, objavio je generalni menadžer Netsa Sean Marks.


Iako rođen u Barceloni, Fernadez je u NBA ligi od 2013. te je obnašao razne dužnosti u trenerskim stožerima, a na prošlogodišnjem SP je s Kanadom osvojio broncu.




Potpisom za Netse, Fernandez je postao prvi Španjolac na čelu trenerskog stožera jedne NBA momčadi.