Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Liga prvaka

Nenad Bjelica na gostovanju kod Brage debitira na klupi Uniona

Autor: Davor Petrović

29.11.2023. 15:15
Nenad Bjelica na gostovanju kod Brage debitira na klupi Uniona

Foto: Nenad Bjelica u društvu predsjednika Uniona Dirka Zinglera i direktora Olivera Ruhnera/Foto REUTERS

Bjelici će ovo biti trinaesta utakmica u fazi natjecanja po skupinama, s time da je s Austrijom i Dinamom u Ligi prvaka uknjižio dvije pobjede, četiri neriješena rezultata i šest poraza



ZAGREB Ova srijeda označava povratak Nenada Bjelice u Ligu prvaka nakon četiri godine, odnosno njegovu treću sezonu u tom elitnom natjecanju. Prvi put to mu je uspjelo 2013. kada je s bečkom Austrijom u skupini G osvojio pet bodova u konkurenciji Atletica, Porta i Zenita, a drugi put je isti učinak ostvario 2019. s Dinamom, s time da su mu suparnici u Skupini C bili Manchester City, Atalanta i Šahtar.


Večeras, pak, debitira kao trener Uniona na gostovanju kod Brage. Bjelici će ovo biti trinaesta utakmica u fazi natjecanja po skupinama, s time da je s Austrijom i Dinamom u Ligi prvaka uknjižio dvije pobjede, četiri neriješena rezultata i šest poraza.


Union Berlin više ne može proći u osminu finala Lige prvaka iz skupine C, a proljeće u Europskoj ligi može si stvoriti samo ako pobijedi u Portugalu. Naime, Braga trenutno ima tri boda, dok je Union na samo jednom. Iako večeras nema imperativ pobjede jer je njegovim novim poslodavcima važniji podizanje s dna Bundeslige, jasno je da Bjelica kod Brage traži rezultat koji će momčadi vratiti samopouzdanje.




Nenad Bjelica kreće u berlinsku avanturu susretom Lige prvaka, Union Berlin gostuje na sjeveru Portugala. Iako ima samo jedan bod u četiri nastupa, Union Berlin još uvijek može preskočiti Bragu i dohvatiti nokaut fazu Europske lige.


Skupina A (18.45): Galatasaray – Manchester United, Bayern – Kopenhagen (21). Poredak: Bayern 12, Kopenhagen i Galatasaray 4, Manchester United 3.


Skupina B (18.45): Sevilla – PSV Eindhoven, Arsenal – Lens (21). Poredak: Arsenal 9, Lens i PSV 5, Sevilla 2.


Skupina C (21): Real Madrid – Napoli, Braga – Union Berlin. Poredak: Real Madrid 12, Napoli 7, Braga 3, Union Berlin 1.


Skupina D (21): Benfica – Inter, Real Sociedad – RB Salzburg. Poredak: Real Sociedad i Inter 10, RB Salzburg 3, Benfica 0.