Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

PREDSTAVLJANJE TRENERA

Na Rujevici počela era Željka Sopića: “Idemo u Maksimir uzeti bod ili bodove”

Autor: Zlatko Horvat

25.08.2023. 13:53
Na Rujevici počela era Željka Sopića: “Idemo u Maksimir uzeti bod ili bodove”

Foto: Vedran Karuza/NL



Ne dirnu me često ljudi, ali počašćen sam i kao čovjek i kao sportski djelatnik prvenstveno na pozivu. Dolazim u jedan od najvećih hrvatskih klubova, jer Rijeka to svakako je. Mislim da ovaj grad i klub zaslužuju vrhunske domete u sportu, odnosno u nogometu. Mislim da se već u četvrtak vidjelo na utakmici u Lilleu da je Rijeka klub koji se nikog ne boji i mislim da ćemo to nastaviti u budućosti.


Izuzetno mi je drago da sam se na jako lije način rastao s ljudima u Gorici, što je jako važno u životu. Moja je deviza da se u životu uvijek s nekim sretneš dvaput…”, rekao je Željko Sopić, 49-godišnji Zagrepčanin, koji je u četvrtak porvrđen kao jedanaesti trener Bijelih u eri Damira Miškovića.


Dan kasnije, po povratku iz Lillea, predstavljen je na Rujevici u društvu Damira Miškovića, predsjednika kluba, te Nikole Ivaniše, člana uprave.




Sopić je prvu utakmicu kao trener Rijeke pratio s tribine stadiona u Lilleu, gdje je Rijeka doživjela minimalan poraz u prvom susretu “play offa” Konferencijske lige (2:1). Pravu premijeru imat će u nedjelju u Maksimiru protiv Dinama.


– Iskreno, pozitivno sam iznenađen s kvalitetom igrača i s planom igre. Bio sam u Lilleu, sudjelovao sam u nekim dijelovima pripreme utakmice, bez ijednog odrađenog treninga. Igrali smo protiv momčadi koja je, kako bi rekao predsjednik Mišković, malo bogatija od nas.


To je jedna ozbiljan momčad koja ima proračun od sto milijuna eura samo za igrače godišnje. Mislim da smo im parirali na jedan dobar način, jedini mogući. Idućeg četvrtka nas čeka jedna slična utakmica, samo tu dolaze naši navijači pa ćemo im poželjelti dobrodošlicu.



Na kraju ćemo vidjeti tko je gdje. Maksimalno sam pozitivan. Najprije se moramo regenerirati, ali mislim da po tom pitanju neće biti problema. Za nedjeljni derbi upitni su nastupi Radeljića, Bande i Dilavera.


– Radeljić je istegnuo zadnju ložu, osjetio je bol i morao je, nažalost, napustiti utakmicu. Ovog trenutka su svi izvan konkurencije, ali sve je moguće do nedjelje.


Nogometni vrtuljak je okrenuo nemoguće. Dojučerašnji trener Rijeke vodit će Dinamo protiv Bijelih u prvoj utakmici u SuperSport HNL-u, a Sopić drugi put voditi momčad protiv Dinama u Maksimiru u istom mjesecu. S Goricom je odigrao “nulu”.


– Da mi je netko rekao da ću u nekoj funkciji gledati Rijeku u Lilleu na onom stadionu, rekao bih mu da nije normalan… Što reći. Četiri puta smo igrali, a ja sam takav sretnik da s Goricom triput nisam izgubio. Vidjet ćemo u nedjelju gdje smo. To je veliki izazov.


Naravno, normalno je da su apetiti veći kada dolaziš s Rijekom nego s Goricom. Hrabro ćemo se postaviti, idemo u Maksimir uzeti bod ili bodove. Što se tiče drugih stvari, imam korektan odnos sa svim trenerima. Jakirović je moj prijatelj bez obzira na to na kojoj smo strani.


Sve je normalno, sve pet. Rotacije? Mislim da će ih biti. Nećemo riskirati. Složit ćemo jednu pravu trupu, koja će na svoj način odgovoriti Dinamo u Maksimiru.