Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Varoš ispala

Četiri utakmice osmine finala MHT Antonio Jurjević bile su jednosmjerne ulice

Autor: Alen Plahinek

25.08.2023. 09:27
Četiri utakmice osmine finala MHT Antonio Jurjević bile su jednosmjerne ulice

Foto: ANTONIO PEJIĆ/HU A. JURJEVIĆ



Veliko iznenađenje osmog dana Memorijalno-humanitarnog turnira priredila je Raštane Kanela u posljednjoj utakmici večeri izbacivši najtrofejniju momčad ovog natjecanja Varoš ZDC. Nakon 40 minuta osnovnog dijela utakmice semafor je pokazivao 1:1.


U najavi utakmice znalo se kako će ovo biti vrlo izjednačen dvoboj jer se radi o dvije vrhunske malonogometne momčadi, no Varoš je bila blagi favorit. Taj status krenuli su opravdavati preko Mate Bugarije koji je zabio za vodstvo, no Raštančani su se preko Ivana Brkića uspjeli vratiti i odvesti sve na raspucavanje sa šest metara.


Čak devet serija šesteraca bilo je potrebno za dobiti pobjednika i putnika u osminu finala, odnosno među 16 najboljih momčadi.


Ćoranova simultanka




Sjajni Josip Ćoran u prvoj utakmici večeri odlučio je na svojim leđima prenijeti momčad Sv. Ante Popovići protiv Krneze u sljedeću fazu natjecanja.


S četiri svoja pogotka od četiri ukupno Ćoran je na proste faktore »razmontirao« Krnezu. Istim rezultatom Stanovi su svladali Levante. U jednosmjernoj ulici Stanovi su odigrali mnogo bolje te s mnogo iskustva, iskoristili prilike i zaključili priču Levantea na ovom turniru.


Generacija 90 s 3:0 obračunala se protiv Škabrnje. Bila je to još jedna lepršava predstava momčadi Generacije, za koju su se u strijelce upisali Ivan Prenđa, Josip Jurjević i Stefan Lazarevski. Najzaslužniji za ovu pobjedu ipak je bio Ante Vukorepa koji je maestralno odradio obrambene zadaće i potpuno »umrtvio« Škabrnju.


Rutinske pobjede


Isti rezultat bio je i na utakmici Tina i Višnjik. Branitelji naslova dugo su se mučili s Višnjikom, koji su na klupi imali »Guardiolu za sirotinju«, međutim jednom kada se »slavina odčepila« sve je sjelo na svoje mjesto.


Glavni »vodoinstalater« u ovom poduhvatu bio je Deni Kolega koji je načeo mrežu Višnjika, a potom su se u listu strijelaca upisali i Ante Dundović i Toni Katalinić. Za razliku od Tina, Slivnica se niti malo nije mučila protiv Brodarice.


U toj utakmici izgleda kako je bilo potrebno prezivati se Lerga. Ante s tri pogotka te Lovre s dva postigli su 80 posto pogodaka Slivničana. Završilo je 6:1 za mjesto praktički iz središta Zadarske županije.