Četvrtak, 18. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

WRC Croatia Rally

Na nedjeljnom finalu Croatia Rallyja u Kumrovcu očekuje se između 20 i 30 tisuća gledatelja

Autor: Hina

17.04.2023. 13:26
Na nedjeljnom finalu Croatia Rallyja u Kumrovcu očekuje se između 20 i 30 tisuća gledatelja

Foto: Foto PIXSELLOpćina Kumrovec spremna je za veliki nedjeljni finale WRC Croatia Rallyja 2023. na kojem se očekuje 20 do 30 tisuća gledatelja, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za medije u tamošnjem Centru za posjetitelje.


Ovo je četvrta utrka svjetskog prvenstva ove godine, pa tako Hrvatska nakon Monte Carla, Švedske i Meksika još jednom dočekuje najbolje svjetske automobiliste, potvrdio je hrvatski vozač relija Marin Frčko.


“Sutra krećemo s upoznavanjem staza. Dakle, svi vozači će još dva puta proći svaki brzinski ispit. U četvrtak je takozvani ‘shape down’, zagrijavanje, gdje će također podesiti automobile za start u petak”, rekao je Frčko.
Ceremonijalni start je u četvrtak u 18.30 sati ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, u petak i u subotu voze se četiri brzinska ispita od Samobora do Platka i natrag, a u nedjelju su na redu dva brzinska ispita i posljednji brzinski ispit koji se dodatno boduje.


Kako je najavio Frčko, i ove će se godine bitka za prvo mjesto i pobjednika Croatia Rallyja 2023. vjerojatno voditi do zadnjeg zavoja u Kumrovcu te naglasio da je ovdašnja staza, prema ocjenama vozača, proglašena najboljim “power stageom” u cijelom WRC-u.


Predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner istaknuo je kako vozači vole doći u Hrvatsku koja pruža pravi spektakl uputivši apel svim gledateljima da ne stoje na izvidnim zonama te da se udalje od staze kako bi reli bio siguran.


Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar objasnio je kako se od samog početka organizacije utrke puno pažnje posvećuje sigurnosnom aspektu pozvavši sve gledatelje da vode brigu o sebi i svojoj sigurnosti.


“Sama brojka gledanosti od 88 milijuna ljudi govori o tome koliko je to bitno za promociju, ne samo Krapinsko-zagorske županije, nego i Republike Hrvatske”, rekao je Kolar dodavši kako vjeruje da će i Vlada, ali i regionalne i lokalne jedinice samouprave napraviti sve da WRC i sljedećih godina stigne u Hrvatsku jer, kako kaže, za to imaju 88 milijuna razloga.