Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

1.HRL-jug

Na dominantan način zatvorena 2023. u Mocirama

Autor: Alen Plahinek

02.12.2023. 20:16
Na dominantan način zatvorena 2023. u Mocirama

Foto: Luka Jeličić



Dominantnom pobjedom 28:21 nad Ardiaeijem iz Župe Dubrovačke, rukometaši Zadra 1954 zaključili su kalendarsku 2023. godinu u svojim Mocirama. Iako je gotovo cijelo drugo poluvrijeme to bio samo malo jači trening za igrače Nina Jeraka od početka nije se tako činilo.


Grč i nervoza najbolje opisuju zadarski start susreta. Prvi gol stigao je tek nakon tri i pol minute igre, dok je drugi tek nakon nepunih deset. Sreća u nesreći je bila, što je obrana poprilično dobro funkcionirala. Koncentrirano i pokretno djelovali su Zadrani, a onda se probudio i Mate Perić na vratima. Razvili su Zadrani u drugoj polovici prvog dijela seriju 7:0 i praktički prelomili susret.


Posebno dobro zvuči činjenica kako je ponovno prelomljen susret kada su većinu postave na terenu činili najmlađi momci.




Drugo poluvrijeme Zadrani su nastavili gaziti, a onda su posljednjih 20-ak minuta ipak lagano stisnuli kočnicu i mirno i na iskustvo održavali prednost.


Nekoliko je heroja ovog susreta, teško je zapravo nekoga izdvojiti. Mate Perić s 15-ak obrana i dva sedmerca odradio je ogroman posao, Lovre Korljan bio je vrhunski na lijevom krilu sa šest pogodaka, Mikuljan s četiri pogotka te s Dujmovićem, koji je dodao dva pogotka, u igri dva na dva, Goldner odigrao jako dobrih 40 minuta u oba smjera, već standardno Čirjak koji je potegnuo kada je trebalo… Na kraju “najčudniji” podatak zvuči da se samo Knežević i Maršan, uz dvojac između vratnica, jedini nisu upisali na listu strijelaca.


Zadržali su Zadrani treće mjesto na tablici pred posljednju ovogodišnju utakmicu, protiv Buzeta na njihovom terenu.