Srijeda, 29. studenog 2023

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

NBA liga

Momčad Darija Šarića dobiva novoga vlasnika, miljarder ulaže novac i u žensku ekipu Phoenixa

Autor: Hina

07.02.2023. 13:36
Momčad Darija Šarića dobiva novoga vlasnika, miljarder ulaže novac i u žensku ekipu Phoenixa

Foto: Dario Šarić/Foto REUTERS

Nagađa se kako će Ishbia, predsjednik i izvršni direktor tvrtke United Wholesale Mortgage, izdvojiti četiri milijarde dolara za Sunse i MercuryPHOENIX Američka profesionalna košarkaška NBA momčad Phoenix Suns, za koju igra i hrvatski reprezentativac Dario Šarić, do kraja će tjedna dobiti novoga vlasnika nakon što je odobrena prodaja kluba milijarderu Matu Ishbiji.


Uz Sunse Ishbia će kupiti i WNBA ekipu Phoenix Mercury od dosadašnjeg vlasnika Roberta Sarvera koji je bio prisiljen napustiti klub zbog optužbi za seksualno zlostavljanje desetaka zaposlenica, vikanje i psovanje radnika te korištenje rasističkog rječnika u ophođenju sa zaposlenicima. Uz Sarvera, klub će napustiti i dosadašnji predsjednik Jason Rowley koga se također optužuje za zlostavljanje.


U rujnu je Sarver suspendiran od strane NBA-a, te kažnjen sa 10 milijuna dolara jer je neovisna istraga utvrdila njegovu krivnju.
Nagađa se kako će Ishbia, predsjednik i izvršni direktor tvrtke United Wholesale Mortgage, izdvojiti četiri milijarde dolara za Sunse i Mercury.


Sunsi su 2021. godine igrali finale NBA doigravanja u kojemu su izgubili od Milwaukee Bucksa sa 2-4, dok su prošle sezone nakon najboljeg omjera u ligaškom dijelu sezone ispali u drugom krugu doigravanja.