ponedjeljak, 17. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

IDEALAN ZAVRŠETAK

Modri slave duplu krunu, otvoreni autobus odvest će ih do Trga bana Josipa Jelačića

Autor: Davor Petrović

26.05.2024. 10:32
Modri slave duplu krunu, otvoreni autobus odvest će ih do Trga bana Josipa Jelačića

Foto: Vedran Karuza/NL



Čim završi današnja utakmica Dinama i Rudeša, na stadionu Maksimir započet će proslava naslova dvostruke krune koja će zatim biti prebačena na Trg ban Josipa Jelačića. Naravno, prije odlaska u centar Zagreba na travnjaku biti održana svečana ceremonija dodjele pehara i medalja.


– To nas sve jako veseli. Još od utakmice s Osijekom razgovaramo o toj proslavi. Pozivamo sve da dođu, iako mislim da nikoga ne treba pozivati jer se osjeti ta atmosfera. Mislim da svi jedva čekaju tu točku na »i« ove sezone – tvrdi Sergej Jakirović koji je ključnim igračima Dinama već dao slobodne dane.


Prema njegovim objašnjenjima, Rudešu će se suprotstaviti momčad sastavljena od tri-četiri juniora i igrača koji ove sezone nisu imali značajniju minutažu. Dinamove zvijezde bit će na stadionu i s ostatkom momčadi će se ukrcati u otvoreni autobus koji će rutom Maksimirska – Vlaška krenuti prema Trgu bana Josipa Jelačića. Naravno, tu će biti i Jakirović.




– Posao u Dinamu nema nikakve veze ni s jednim drugim klubom u kojem sam do sada radio. Tempo je takav da nema vremena ni za tugu ni za slavlje jer se uvijek mora odmah okrenuti prema drugoj utakmici. Naravno, svi žele da se igra dobro, da se pobjeđuje, ali to nije uvijek moguće.


Treninga gotovo i nema, samo se radi regeneracija. Ponekad čak nema vremena ni za kompletnu analizu. Iza nas je 59 utakmica, a još se jednom pokazalo da imamo igrače koji to mogu iznijeti. Zato je prevagnula sezona na našu stranu – ističe maksimirski šef struke.


Doduše, onaj dio o tome da se nije igralo lijepo i pobjeđivalo bio je suvišan jer svi su vidjeli kako su se razvijale stvari pod njegovom dirigentskom palicom.


Da ne bude zabune, bez obzira na osvajanje dvaju trofeja u nepovoljnim okolnostima i neprestano forsiranje teze o jednoj od najslađih sezona u povijesti kluba, današnje proslave ne bi bilo da prije dva mjeseca lista Velimira Zajeca nije odnijela pobjedu na prvim demokratskim izborima u Maksimirskoj 128.


– Pobjedom na Rujevici u HNL-u smo udarili veliki pečat i trebalo je još samo osigurati naslov. Kad smo vidjeli da je Rijeka izgubila u Varaždinu, nije bilo lako igrati protiv Osijeka i to se osjetilo. No, uspjeli smo. Bili smo uporni, kao i čitave sezone, držali smo se zajedno i to nam je donijelo trofeje.


Potom je bila koncentracija na dva finala Kupa, gdje se vidjelo da smo bili emocionalno pravi u prvoj utakmici. U Rijeci smo odigrali dobro i zasluženo uzeli duplu krunu. Po svemu prikazanom, bili smo najustrajniji, pokazali mentalitet pobjednika. Osjetilo se iskustvo naših igrača, posebno senatora, koji su jako važni za ovu momčad – zaključuje Jakirović.