Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Vaterpolo

Mlađim juniorima Zadra bronca u Kupu

Autor: Alen Plahinek

01.10.2023. 17:40
Mlađim juniorima Zadra bronca u Kupu

Foto: HVS.HR



Mlađi juniori VK Zadar 1952 zaključili su sezonu broncom u Kupu. Iako je nova sezona pred vratima, mlađi juniori tek su danas zaključili priču započetu u ovo vrijeme prošle godine. Na bazenu na Višnjiku proteklih nekoliko dana održana je završnica vaterpolskog Kupa Hrvatske.


Zadrani su upisali sjajne nastupe i kako se i najavljivali stigli do medalje. U iznimno tijesnoj utakmici svladali su zagrebački Medvešćak rezultatom 8:7 (3:2, 0:2, 4:2, 1:1).  Od samog početka Zadrani su nametnuli svoj ritam sva tri puta vodili u prvoj četvrtini, no u drugoj bila je to drugačija priča. Zadrhtale su ruke Zadranima u drugoj dionici i ona je otišla na stranu Zagrepčana, pa je tako i poluvrijeme bilo na njihovoj strani (3:4).


Ipak, nakon predaha opustili su se zadarski vaterpolisti i s 4:2 izdominirali treći dionicu te pritisak ponovno preselili na leđa mladih Zagrepčana koji su u posljednju fazu susreta ušli s golom zaostatka.  Uspjeli su četiri minute do kraja Zagrepčani izjednačiti, no pogodak vrijedan medalje zabio je Karlo Kulišić minutu i pol do kraja.  Kulišiću je to bio drugi pogodak dana, no jedan od onih koje će sigurno pamtiti.  Karlo Ražov također je dodao dva, dok su jednom strijelci bili Toni Galušić, Juraj Barani, Venci Antić i Ivo Radetić.




Tijekom svih dana natjecanja Zadrani su izgledali odlično. Prvo su svladali Jadran, pa Mladost, a potom u posljednjoj utakmici skupine izgubili od Juga. U četvrtfinalu svladali su riječko Primorje, no splitski Mornar bio je prejak u polufinalu.


Zlato je u konačnici otišlo u Dubrovnik vaterpolistima Juga koji su svladali Mornar rezultatom 10:8.