Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

SERIE A

Milan doveo u pitanje plasman u Ligu prvaka: Rossoneri poraženi kod Spezie

Autor: Hina

13.05.2023. 20:19
Milan doveo u pitanje plasman u Ligu prvaka: Rossoneri poraženi kod Spezie

Foto: Reuters



Nogometaši Spezije pred svojim su navijačima svladali favorizirani Milan sa 2-0 i tako si tri kola prije kraja prvenstva povećali izglede za ostanak u Serie A, dok je Milan ostao bez važnih bodova u borbi za plasman u Ligu prvaka.  Do 75. minute nije bilo pogodaka, a onda je u deset minuta domaća momčad dvaput poslala loptu u mrežu. Prvo je za 1-0 strijelac bio poljski branič Przemyslaw Wisniewski, a u 85. minuti je Salvatore Esposito pogodio za konačnih 2-0. Ante Rebić je bio u početnoj postavi Milana i igrao do 71. minute, kad ga je zamijenio Olivier Giroud.


Spezia je tek šestom pobjedom u sezoni stigla do 30 bodova i izjednačila se s Veronom koja ima utakmicu manje,a nalazi se na spasonosnom 17. mjestu. Sampdoria (17 bodova) je već otpisana, a male izglede za opstanak u Serie A ima Cremonese (24 boda). U Serie B će se tim klubovima pridružiti jedna od tri momčadi koje se nalaze od 16. do 18. mjesta: Lecce (32 boda), Verona (30) i Spezia (30). Nogometaši Salernitane ostvarili su minimalnu 1-0 pobjedu protiv Atlante u prvoj subotnjoj utakmici i tako gotovo i matematički osigurali ostanak u elitnom društvu i sljedeće sezone.  Utakmica u Salernu odigrana je u teškim, kišnim uvjetima, a pobjednički pogodak potigao je Antonio Candreva u drugoj minuti sučevog dodatka na kraju utakmice.


Za domaću momčad cijelu je utakmicu odigrao Domagoj Bradarić, dok je Mario Pašalić bio u početnoj postavi Atalante, ali je zamijenjen na poluvremenu. Salernitana je sa 38 bodova iz 35 nastupa na 15. mjestu. Od zone ispadanja je sada udaljena 11 bodova. Atalanta je sa 58 bodova na šestoj poziciji i sve dalje od plasmana u Ligu prvaka.