Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

SP u skijanju

Mikaela Shiffrin osvojila i sedmu zlatnu medalju u karijeri na svjetskim smotrama, Zrinka Ljutić 17.

Autor: Hina

16.02.2023. 14:40
Mikaela Shiffrin osvojila i sedmu zlatnu medalju u karijeri na svjetskim smotrama, Zrinka Ljutić 17.

Foto: Mikaela Shiffrin/Foto REUTERS

Srebrnu medalju osvojila je Talijanka Federica Brignone koja je zaostala 12 stotinki za ShiffrinCOURCHEVEL MERIBEL Američka skijašica Mikaela Shiffrin osvojila je zlatnu veleslalomsku medalju na Svjetskom prvenstvu u Courchevel Meribelu, dok je hrvatska skijašica Zrinka Ljutić završila na 17. mjestu.


Shiffrin je bila najbrža nakon prve vožnje, a prvo mjesto je zadržala i u nastavku utrke čime je osvojila sedmu zlatnu medalju na svjetskim prvenstvima u karijeri. Dosad je imala četiri zlata u slalomu te po jedno u superveleslalomu i kombinaciji, a sada je svemu dodala i premijernu zlatnu medalju u veleslalomu.


Prije dvije godine na SP-u je u veleslalomu izgubila zlato za dvije stotinke od Lare Gut-Behrami te je ukupno imala dva srebra i jednu broncu na svjetskim prvenstvima u veleslalomu.
Srebrnu medalju osvojila je Talijanka Federica Brignone koja je zaostala 12 stotinki za Shiffrin, dok se broncom okitila Norvežanka Ragnhild Mowinckel koja je imala 22 stotinke sporije vrijeme od zlatne Amerikanke. Četvrta je bila Švicarka Lara Gut-Behrami, zlatna u ovoj disciplini prije dvije godine na prvenstvu u Cortini d’Ampezzo.


Tragičarka utrke u četvrtak bila je domaća skijašica, 33-godišnja Tessa Worley koja je nakon prve vožnje bila druga te je imala lijepu priliku za novu veliku medalju. No, u drugom dijelu druge vožnje je pala. Worley je ranije u karijeri dva puta bila svjetska prvakinja u ovoj disciplini.


Jedina hrvatska predstavnica u veleslalomu Zrinka Ljutić na kraju je zauzela 17. mjesto, nakon što je u prvoj vožnji bila na 24. poziciji. No, za Ljutić je ova utrka ionako bila priprema za subotu i slalomski nastup gdje ona i Leona Popović, iz sjene, konkuriraju čak i za postolje.


U petak je na rasporedu veleslalom skijaša, a najjači hrvatski adut je Filip Zubčić.


REZULTATI


1.Mikaela Shiffrin (SAD) 1:02.54
2.Federica Brignone (Ita) +0.12
3.Ragnhild Mowinckel (Nor) +0.22
4.Lara Gut-Behrami (Švi) +0.31
5.Marta Bassino (Ita) +0.80
6.Mina Fuerst Holtmann (Nor) +0.92
7.Petra Vlhova (Svk) +0.93
8.Thea Louise Stjernesund (Nor) +1.26
9.Coralie Frasse-Sombet (Fra) +1.32
10.Maryna Gasienica-Daniel (Polj) +1.39

17.Zrnka Ljutić (Hrv) +2.27