Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

SKOKOVI U VODU

Matej Nevešćanin peti na 3 metra

Autor: Šime Ćurko

24.08.2023. 18:15
Matej Nevešćanin peti na 3 metra

Foto: HSSV



Petim mjestom u finalu skokova s daske 3 m Matej Nevešćanin (KSV Zadar 2011) završio je jučer nastup na Europskom juniorskom prvenstvu, koje se održava u Rijeci. Nevešćanin je finale izborio nakon što je u kvalifikacijama s 486.60 bodova zauzeo osmo mjesto, te je s još 11 skakača dobio priliku boriti se za odličje. Nakon prvog od pet skokova u finalu probio se na šesto mjesto, a nakon drugog imao je treći rezultat dok je jedno mjesto lošiji bio poslije odrađene tri serije finalnih skokova. Ostala su još dva skoka nakon kojih se zaustavio se na petom mjestu s 514.50 bodova.


Zlato i srebro osvojili su Talijani Matteo Santoro (588.55) i Matteo Cafiero (574.45), treći je bio Ukrajinac Kyrylo Azarov (544.35), a četvrti Nijemac Jonathan Schauer (540.50). Martinović je tako i u Rijeci još jednom potvrdio da je u vrhu najboljih europskih mladih skakača. U ponedjeljak je na 1 m osvojio zlatnu medalju, što je najveći hrvatski uspjeh mlađih uzrasta u povijesti ovog sporta. Korak do pobjedničkog postolja ostao je u sinkro skokovima s 3 m, gdje je s Lukom Martinovićem bio četvrti, a do bronce su ih dijelila tri boda.


– Dva malo lošija skoka u finalu bila su odlučujuća u borbi za medalju na 3 m. Ukupno gledajući, Matej je skakao jako dobro i zadovoljni smo petim mjestom. Za medalju je trebalo još malo bolje – ističe Šime Perić, Matejev trener, koji je kratko rezimirao sva tri nastupa na EP-u.




– Naravno da smo najzadovoljniji zlatom s 1 m. U sinkro skokovima stvarno nismo imali sreće, ostali smo šest bodova od zlata. Ali to je sport. Iz Rijeke se vraćamo itekako zadovoljni – zaključio je Perić.


Jučer je prvi nastup u Rijeci imala Lora Magaš, Matejeva klupska kolegica, koja je u konkurenciji 32 juniorke s 308.10 bodova bila 18. u kvalifikacijama na 1 m. Tako nije uspjela izboriti finale, u kojem se našlo 12 najboljih skakačica. S Jurjom Beganović Magaš je danas trebala nastupiti u sinkro skokovima s 3 m, no za nju je EP završilo.


– Nažalost, Magaš se na treningu s Beganović ozlijedila, i neće moći nastupiti u preostale dvije discipline – dodao je Perić.


Foto: HSSV