Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Novi izazov

Marko Pinčić preuzeo klupu Bibinja

Autor: Alen Plahinek

15.02.2024. 11:14
Marko Pinčić preuzeo klupu Bibinja

Foto: Luka Jeličić



Dugogodišnji trenerski »mag« Marko Pinčić nije dugo čekao na novi posao. Početkom prosinca Hrvatski vitez iz Posedarja i on prijateljski su stisnuli ruke, zahvalili si na godinu i pol dana suradnje i poželjeli sreću. Može se reći kako su Pinčića htjeli mnogi, a dobilo ga je Bibinje.


– Imao sam još nekoliko ponuda, ali osjetio sam da ti razgovori ne vode prema nečem konkretnom. Zatim sam ozbiljno porazgovarao s predsjednikom Bibinja Matom Bugarijom koji mi je iznio plan koji mi se svidio i dogovorili smo suradnju do ljeta, a za dalje ćemo vidjeti – rekao je Pinčić.


Bibinje su, u odnosu na Posedarce rang ispod, no Pinčić na to ne gleda tako.




– Volim nogomet i trenersko zanimanje te se želim baviti time. Smatram da ovo nije nazadovanje jer su Bibinje kvalitetna momčad koja ima jako dobru sinergiju u momčadi. Kako sam rekao, imao sam mnogo razgovora i pregovora s klubovima iz višeg ranga u odnosu na ovaj, no ništa konkretno se nije događalo.


Bibinjci su prošle sezone prvi, povijesni puta postali prvaci najjače županijske lige, a ovu su polusezonu završili na drugom mjesto, tri boda iza prvoplasiranog Sabunjara. Činjenica koja Bibinjcima ne ide u korist je odlazak najboljeg igrača momčadi i prvog strijelca lige Nina Jurjevića-Adžića u Hrvatski vitez.


– To što sam iz Posedarja došao ovamo, a Nino ide onamo je potpuna slučajnost. Moj dolazak u Bibinje je također splet okolnosti. Bit će svakako izazov obraniti titulu, Sabunjar je kvalitetna momčad, ali ne bojim se izazova, niti sam ih se ikad bojao. Idemo svi izvući svoj maksimum pa ćemo vidjeti. Sigurno da je Nino bio iznimno važna karika u momčadi, međutim koliko sam na prvom treningu vidio dečki su u dobrom stanju, u treningu. Prijašnji trener Damir Čačić, koji je i moj prijatelj, radio je dobar posao s njima i stabilizirao dosta stvari, tako da mi je olakšan posao u tom kontekstu – objasnio je Pinčić te dodao kakav je plan za nastavak sezone.


– Raditi ono što radim oduvijek s taktikama u koje vjerujem. Neke stvari i novitete zadržat ću za sebe, tako da možemo imati »efekt iznenađenja«. Moj način rada blizak je, tj sličan radu bivšeg trenera tako da vjerujem da smo na dobrom putu i da ćemo se brzo prilagoditi jedni na druge. Vremena će nam trebati, no prostora za napredak vidim da ima – zaključio je Pinčić.


Bibinje nastavak sezone otvaraju na svojem terenu 3. ožujka kada im stiže Abeceda sporta.