Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

ŠEF HNS-A

Marijan Kustić u Orebiću otvorio novi teren s umjetnom travom

Autor: Portal ZL

25.11.2023. 15:15
Marijan Kustić u Orebiću otvorio novi teren s umjetnom travom

Foto: Arhiva HNS



Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić otvorio je u Orebiću novi teren s umjetnom travom Nogometnog kluba Orebić, piše HNS. Prvi čovjek hrvatskog nogometa teren je otvorio u društvu Branka Bačića, potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Blaža Peze, predsjednika Nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije, Nikole Dobroslavića, župana Dubrovansko-neretvanske županije te Tomislava Ančića, načelnika Općine Orebić.


“Drago mi je da smo uspjeli realizirati ovaj projekt na dobrobit Nogometnog kluba Orebić, cijelog pelješko-korčulanskog područja, ali i hrvatskog nogometa u cjelini. Drago mi je da je lokalna samouprava prepoznala važnost ovakvog projekta, uvijek kažem da je naš cilj ulaganje i poticanje čelnika lokalnih samouprava da također ulažu u infrastrukturu jer je ona temelj budućih uspjeha hrvatskog nogometa. Ovakvi tereni su preduvjet velikih rezultatskih ostvarenja naših reprezentacija i to svih uzrasta jer su svi naši veliki igrači stasali u malim sredinama, poput ove u Orebiću”, rekao je prvi čovjek HNS-a, Marijan Kustić.


Ovom investicijom Nogometni klub Orebić bit će jedini klub na pelješko-korčulanskom području prema najvišim Uefinim standardima. Osim nove umjetne trave, koju već dugo iščekuju orebićki nogometaši svih uzrasta, na igralištu su postavljeni i novi golovi i stolice na tribinama, a preuređena je i svlačionica i klupe za nogometaše. Lijepo je i osobito važno vidjeti i zaštitnu gumenu ogradu koja će konačno otkloniti opasnost betonskih zidova neposredno uz travnjak.