Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Premiership

Manchester City danas upropastio tri boda od srijede, Southampton iznenadio Chelsea na Stamford Bridgeu

Autor: Hina

18.02.2023. 19:02
Manchester City danas upropastio tri boda od srijede, Southampton iznenadio Chelsea na Stamford Bridgeu

Foto: Reuters



Hrvatski veznjak Mateo Kovačić odigrao je čitav susret za Chelsea u 0-1 (0-1) domaćem porazu od posljednjeplasiranog Southamptona u susretu 24. kola engleskog nogometnog prvenstva.


Strijelac jedinog gola na utakmici bio je Ward-Prowse (45+1) sjajno izvedenim slobodnim udarcem na početku sudačke nadoknade prvog poluvremena.


Bila je ovo četvrta uzastopna prvenstvena utakmica Chelseaja bez pobjede, u prethodne tri su uzeli barem po bod, ovoga puta niti to, pa je sastav sa Stamford Bridgea 10. na ljestvici sa 31 bodom.




Mislav Oršić i Duje Ćaleta-Car nisu konkurirali za nastup u momčadi Southamptona koji je i s ovom pobjedom ostao na dnu sa 18 bodova, jednim manje od 19. Leeds Uniteda, a tri manje od 16. Evertona i 17. Bournemoutha koji se nalaze iznad zone ispadanja.


Manchester City se nije uspio vratiti na vrh ljestvice jer je na gostovanju kod Nottingham Foresta odigrao samo 1-1. City je poveo pred kraj prvog poluvremena sjajnim udarcem Bernarda Silve (41), no propustio je niz prilika za povećanje prednosti i zato bio kažnjen u završnici kada je Wood (84) poravnao.


Drugi City sada ima 52 boda, dva manje uz utakmicu više od vodećeg Arsenala koji je ranije u subotu sretno sa 4-2 (1-2) kao gost svladao Aston Villu.