Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

izvršni odbor

Mamići doživjeli prvi poraz u bitki za preuzimanje Dinama

Autor: Alen Plahinek

19.12.2022. 19:03
Mamići doživjeli prvi poraz u bitki za preuzimanje Dinama

Foto: Pixell



Zdravko Mamić doživio je prvi poraz u bitki za ponovno preuzimanje Dinama. Izvršni odbor glasovao je protiv odluke Skupštine kluba, u kojoj Mamići imaju većinu, a izglasala je nepovjerenje Krešimiru Antoliću, članu Uprave i prvom operativcu kluba, nakon što su braća Mamić, kao bjegunci od USKOK-a završila u Međugorju.


Članovi Izvršnog odbora tako su danas stali na Antolićevu stranu, presudio je jedan glas. Kako saznaju 24 sata, od 13 članova Izvršnog odbora, danas ih je sedam glasalo za Antolićevu, a šest za Mamićevu struju.


No, očekuje se da je ovo tek prva bitka u ratu koji bi mogao potrajati mjesecima. Skupština kluba može pokušati razriješiti Izvršni odbor, a redovna sjednica trebala bi biti održana u ožujku.




Zdravko Mamić je sad na potezu. Hoće li pokušati održati izvanrednu Skupštinu?


Ljudi u klubu ne pričaju međusobno, po hodnicima jedni drugima okreću leđa, ovisno o tome tko se priklonio Mamiću, a tko Antoliću, pišu 24 sata.


I sada je veliko pitanje što će se događati u budućnosti, tko će se baviti prijelaznim rokom, tko će dovoditi i prodavati igrače. Pa i tko će s Dinamom biti na pripremama u Rovinju.


Na Skupštini kluba 12. prosinca na stranu Krešimira Antolića stalo je (ili su bili suzdržani) osam članova Izvršnog odbora (M. Barišić, Bergman, Cvitković, Gašparović, Hanžel, Naglić, Todorić i Truskaller), dok su za “rušenje” Antolića bila četiri člana IO-a (Kožul, Primorac, Šušak i Zorić).


Na tom okupljanju nije bilo 13-tog člana Duška Ljuštine, inače čvrstog zagovornika Mamićeve struje. A od tih osam članova IO-a, jedan je već prešao na drugu stranu. Još se ne zna tko…, pišu 24 sata.