Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Zadrani u Europi

Luka Modrić postao drugi najtrofejniji igrač Reala

Autor: Alen Plahinek

16.01.2024. 10:13
Luka Modrić postao drugi najtrofejniji igrač Reala

Foto: Reuters



Nevjerojatni 24. trofej podigao je Luka Modrić sa svojim Real Madridom u Rijadu. U maestralnoj predstavi Kraljeva u finalu španjolskog Superkupa, Modrić je ugradio deset minuta. Bio je ovo ujedno i prvi ovogodišnji El Clasico, a završio je debaklom Barcelone koja je izgubila 4:1. Vinicius Junior na svojim je leđima odveo Real do pobjede zabivši hat-trick u razmaku od samo 32 minute. Četvrti pogodak dodao je Rodrygo, dok je za Barcu precizan bio Robert Lewandowski. Real je u polufinalu prošle srijede nakon produžetaka pobijedio gradskog rivala Atletica, a Modrić je tada odigrao 66 minuta te upisao asistenciju.


Zadranin na tako postao drugi najtrofejniji nogometaš Real Madrida u njegovoj povijesti. Na prvom mjestu s 25 trofeja su Marcelo i Karim Benzema.


Miljenik


Dominik Livaković i njegov Fenerbahče sve mirnije plove vodama Turske lige. Oni su na gostovanju kod Gaziantepa slavili s minimalnih 1:0, a jedini strijelac bio je Kahveci u 81. minuti. Ipak, junak Fenerbahčea na tom susretu bio je Livaković, koji je prvo na početku utakmice sjajno reagirao u situaciji »jedan na jedan«, a onda je u posljednjim trenucima vrhunski obranio jako dobar udarac pod gredu. Sjajan se pokazao Livaković u Fenerbahčeu, stoga ne treba čuditi kako sve više postaje miljenik navijača legendarnog turskog kluba. Fenerbahče je prvi s pet bodova prednosti nad Galatasarayom, ali i susretom više.




Karlo Butić u FerapliSalu odigrao je 77 minuta, no to im nije pomoglo jer su poraženi od Südtirola 1:0. Nakon dvije pobjede i remija, stigao je hladan tuš od strane momčadi iz sredine tablice. FeralpiSalo je ostao prikovan za dno Serije B, međutim gotovo sve momčadi koje se bore za ostanak u ligi su kiksale, stoga im je »sigurna zona« i dalje na sedam bodova. U laganim problemima je i Rio Ave, u kojem igra Renato Pantalon. Zadranin je u posljednjoj utakmice prvog dijela sezone bio izvan sastava, a njegov je klub s 4:1 poražen od Benfice pred 55 tisuća ljudi na stadionu Luz. Ovom pobjedom Rio Ave je pao na 16. mjesto lige, vodi u relegaciju za drugu ligu. Ipak, sezona je tek na pola, a sigurna zona im bježi za jedan bod.


Pripreme


Ostali Zadrani u inozemstvu su na pripremama za proljetni dio sezone. Ivan Prtajin i Wehen su igrali protiv belgijskog St. Truidena. Igralo se dva puta po 70 minuta, završilo je 2:2, a Prtajin je zabio prvi pogodak na utakmici. Ivan Santini s klupe je odgledao pripremni susret svog Züricha protiv HSV Hamburga, koji je također završio 2:2. Rogaška za koju nastupaju Zadrani Vice Baždarić i Vice Miljanić je s 3:1 pobijedila zagrebački Rudeš. Stipe Perica je upisao 23 minute u pobjedi njegovog Standard Liegea nad Luzernom u pripremnoj utakmici. Jakov Katuša nije nastupio za Aluminij iz Kidričeva u pripremnom susretu protiv Rudara. Antonio Mršić bio je u početnom sastavu Eendracht Aalsta koji je slavio protiv Zelzatea u 19. kolu pete belgijske lige.