Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

HNL

Lokomotiva i Gorica odigrali bez pobjednika, gosti na kraju završili i s igračem manje

Autor: Hina

06.04.2024. 19:23
Lokomotiva i Gorica odigrali bez pobjednika, gosti na kraju završili i s igračem manje

Foto: Foto PIXSELL



ZAGREB U prvom subotnjem susretu 29. kola HNL-a nije bilo pobjednika, u Kranjčevićevoj ulici su nogometaši Lokomotive i Gorice odigrali 1-1 (1-0).


Lokomotiva je povela u 29. minuti kada se lopta od gostujućeg igrača Matea Leša odbila u mrežu, dok je pogodak za konačnih 1-1 postigao Josip Mitrović u 73. minuti. Ovakvim rezultatom su oba sastava ostala na istim pozicijama na ljestvici. Lokomotiva je peta s 41 bodom, jednim manjem od četvrtog Osijeka, dok je Gorica šesta te ima 35 bodova.


Bolje je utakmicu otvorila Lokomotiva koja je dominirala, kako u uvodnom dijelu, tako i u kompletnom prvom poluvremenu. Nije domaćin nizao prilike, ali je sustavno pritiskao suparnika iz Velike Gorice.




U uvodnom dijelu ogleda dva puta je domaćin tražio jedanaesterac, a najbolju je priliku Lokomotiva imala u 25. minuti kada je Smakaj pucao glavom, ali je bio neprecizan.


Samo četiri minute kasnije Lokomotiva je povela i to zaslugama gostujućeg sastava. Žilinski je pucao, vratar Gorice Banić obranio, ali se lopta potom od Leša odbila u gostujuću mrežu za 1-0.


Nakon primljenog pogotka osjetila se veća želja kod gostujućih nogometaša, ali je Lokomotiva vrlo lako odbijala njihove pokušaje napada. U slabijem ritmu je otvoreno drugo poluvrijeme, a najbolju priliku Gorica je uspjela kreirati u 64. minuti. Nakon ubačaja Solde pucao je glavom Vujnović, ali nije pogodio cilj.


Deset minuta kasnije ipak se isplatila agresivnija igra Gorice u nastavku te su gosti došli do izjednačenja. Dugo je Mitrović vukao loptu, a potom je pucao te je lopta, lagano se odbivši od Mersinaja, odsjela u domaćoj mreži.


Potom je domaći igrač Canjuga zaprijetio iz slobodnog udarca, dok je u 87. Gorica ostala s igračem manje nakon drugog žutog kartona Majstorovića. Gosti iz Velike Gorice u završnici su ipak uspjeli sačuvati svoju mrežu te im jedan bod nije pobjegao iz džepa.