Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Svjetski skijaški kup

Leona Popović nakon desetog mjesta: "Na kraju je ispalo super, ali očekivala sam bolje"

Autor: Hina

04.01.2023. 18:02
Leona Popović nakon desetog mjesta:

Foto: Leona Popović/Foto REUTERS

Sutra je novi dan, još jedna utrka, i nadam se to popraviti - rekla je PopovićkaZAGREB  Osvajanjem desetog mjesta na prvom od dva ovogodišnja slaloma na sljemenskom Crvenom spustu, Leona Popović je po četvrti put u ovoj sezoni Svjetskog kupa ostvarila Top 10 plasman.


“Super je na kraju ispalo, ponovno Top 10 rezultat. Šteta, očekivala sam i bolje, ali sutra je novi dan, još jedna utrka, i nadam se to popraviti”, rekla je najbolja hrvatska skijašica u izjavi za Hrvatsku televiziju.


Popović je deseta bila i nakon prve vožnje, a u drugoj je imala 20. rezultat. No, za to nije bila kriva kvaliteta staza.
“Druga vožnja je bila sličnog tempa, možda nešto direktnija pa su se zbog toga manje radile rupe, tako da je staza još bolje držala. Stvarno je bila dobra. Pomoglo je i što je bilo hladnije. Jedina rupa koju sam ja osjetila je bila dolje, na slalom livadi, a sve ostalo je stvarno bilo super”, rekla je Leona koja je prošle godine na Crvenom spustu osvojila sedmo mjesto, ali to nije mogla podijeliti s navijačima, za razliku od ove godine.


“Super je imati podršku prijatelja i obitelji. Super je osjećaj doći u cilj i čuti navijanje.”


Prokomentirala je Leona i novu pobjedu Mikaele Shiffrin koja je slavila na četiri od šest ovosezonskih slaloma.


“Prvu vožnju je stvarno pokazala, možda i po malo težim uvjetima, odlično skijanje. Stvarno zaslužena pobjeda.”


U srijedu je Popović ostala usamljena u drugoj vožnji, nakon odustajanja Zrinke Ljutić odmah poslije prvog prolaznog vremena u prvom nastupu, ali je izrazila nadu da će u četvrtak domaći duet biti uspješniji.


“Nadam se da će staza opet biti dobra. Bit će malo hladnije. Dat ćemo sve od sebe i napadati bolje rezultate”, poručila je 25-godišnja skijašica iz Mrkoplja koja se nalazi na diobi sedmog mjesta među najboljim slalomašicama svijeta.